|
Składniki | ||
olej | 4 łyżki | |
ziele angielskie | 4 ziarna | |
liść laurowy | 1 sztuka | |
pieprz | ||
bułka tarta | 4 łyżki | |
jajko | 1 sztuka | |
sól | ||
natka pietruszki | 1 łyżka | |
skrzydełka kurczaka | 500 gramów | |
starty żółty ser | 50 gramów | |
mrożona włoszczyzna | 0.5 opakowań | |
mielone mięso z kurczaka | 300 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Włoszczyznę zeszklij na oleju, następnie zalej 1,5 litra wody. |
Krok 2 |
Włóż skrzydełka, liścia laurowego i ziele angielskie. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj 45 minut. |
Krok 3 |
Wyjmij skrzydełka, oddziel mięso od kości i włóż do zupy. Mielone wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i natką. |
Krok 4 |
Formuj małe kulki i wkładaj do wrzącej zupy. Gotuj 20 minut, posyp serem. |
Autor: pasibrzuch |