Rosół z kulkami

0


Średnie


0 min.


4 os.

Składniki
olej4 łyżki
ziele angielskie4 ziarna
liść laurowy1 sztuka
pieprz
bułka tarta4 łyżki
jajko1 sztuka
sól
natka pietruszki1 łyżka
skrzydełka kurczaka500 gramów
starty żółty ser50 gramów
mrożona włoszczyzna0.5 opakowań
mielone mięso z kurczaka300 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Włoszczyznę zeszklij na oleju, następnie zalej 1,5 litra wody.
Krok 2
Włóż skrzydełka, liścia laurowego i ziele angielskie. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj 45 minut.
Krok 3
Wyjmij skrzydełka, oddziel mięso od kości i włóż do zupy. Mielone wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i natką.
Krok 4
Formuj małe kulki i wkładaj do wrzącej zupy. Gotuj 20 minut, posyp serem.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl