| |||||||||
| Składniki | ||
| olej | 4 łyżki | |
| ziele angielskie | 4 ziarna | |
| liść laurowy | 1 sztuka | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| bułka tarta | 4 łyżki | |
| jajko | 1 sztuka | |
| sól | 1 szczypta | |
| skrzydełka kurczaka | 0.5 kilogramów | |
| starty żółty ser | 5 dekagramów | |
| mrożona włoszczyzna | 0.5 opakowań | |
| posiekana natka | 1 łyżka | |
| mielone mięso z kurczaka | 30 dekagramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Włoszczyznę zeszklij na oleju. Wlej 1.5 litra wody. |
| Krok 2 |
| Włóż skrzydełka, liść laurowy i ziele angielskie. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj 45 minut. |
| Krok 3 |
| Wyjmij skrzydełka, oddziel mięso od kości i włóż do zupy. |
| Krok 4 |
| Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i natką. Formuj małe kulki i wkładaj do wrzącej zupy. |
| Krok 5 |
| Gotuj 20 minut, a przed podaniem posyp serem. |
| Autor: pasibrzuch |