Rosół z kulkami

0


Średnie


90 min.


4 os.

Składniki
olej4 łyżki
ziele angielskie4 ziarna
liść laurowy1 sztuka
pieprz1 szczypta
bułka tarta4 łyżki
jajko1 sztuka
sól1 szczypta
skrzydełka kurczaka0.5 kilogramów
starty żółty ser5 dekagramów
mrożona włoszczyzna0.5 opakowań
posiekana natka1 łyżka
mielone mięso z kurczaka30 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Włoszczyznę zeszklij na oleju. Wlej 1.5 litra wody.
Krok 2
Włóż skrzydełka, liść laurowy i ziele angielskie. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj 45 minut.
Krok 3
Wyjmij skrzydełka, oddziel mięso od kości i włóż do zupy.
Krok 4
Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i natką. Formuj małe kulki i wkładaj do wrzącej zupy.
Krok 5
Gotuj 20 minut, a przed podaniem posyp serem.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl