|
Składniki | ||
olej | 4 łyżki | |
ziele angielskie | 4 ziarna | |
liść laurowy | 1 sztuka | |
pieprz | 1 szczypta | |
bułka tarta | 4 łyżki | |
jajko | 1 sztuka | |
sól | 1 szczypta | |
skrzydełka kurczaka | 0.5 kilogramów | |
starty żółty ser | 5 dekagramów | |
mrożona włoszczyzna | 0.5 opakowań | |
posiekana natka | 1 łyżka | |
mielone mięso z kurczaka | 30 dekagramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Włoszczyznę zeszklij na oleju. Wlej 1.5 litra wody. |
Krok 2 |
Włóż skrzydełka, liść laurowy i ziele angielskie. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj 45 minut. |
Krok 3 |
Wyjmij skrzydełka, oddziel mięso od kości i włóż do zupy. |
Krok 4 |
Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i natką. Formuj małe kulki i wkładaj do wrzącej zupy. |
Krok 5 |
Gotuj 20 minut, a przed podaniem posyp serem. |
Autor: pasibrzuch |