|
Składniki | ||
pierś z kurczaka (ugotowana) | 1 sztuka | |
Bulionetka drobiowa Knorr | 1 sztuka | |
gotowe pierożki tortellini np. z farszem serowym | 200 gramów | |
szpinak świeży młody | 1 garść | |
cebula, pokrojona w drobną kostkę | 1 sztuka | |
Rama Classic | 1 łyżeczka | |
parmezan starty | 1 łyżka | |
ząbek czosnku | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W garnku rozgrzej margarynę i zeszklij cebulę. Dodaj czosnek i smaż chwilę razem. |
Krok 2 |
Przygotuj esencjonalny bulion - wlej 1 l wody i zagotuj. Zmniejsz ogień i dodaj bulionetkę. |
Krok 3 |
Do wywaru włóż tortellini i gotuj ok. 8 minut. Kurczaka pokrój w kostkę 1x1 cm i dodaj do zupy. |
Krok 4 |
Na koniec włóż liście szpinaku i gotuj jeszcze 5 minut. Gotową zupę podawaj posypaną startym parmezanem. |
Autor: Piotr Murawski |