Rosół z kurczakiem, tortellini i liśćmi szpinaku

7


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka (ugotowana)1 sztuka
Bulionetka drobiowa Knorr1 sztuka
gotowe pierożki tortellini np. z farszem serowym200 gramów
szpinak świeży młody1 garść
cebula, pokrojona w drobną kostkę1 sztuka
Rama Classic1 łyżeczka
parmezan starty1 łyżka
ząbek czosnku1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
W garnku rozgrzej margarynę i zeszklij cebulę. Dodaj czosnek i smaż chwilę razem.
Krok 2
Przygotuj esencjonalny bulion - wlej 1 l wody i zagotuj. Zmniejsz ogień i dodaj bulionetkę.
Krok 3
Do wywaru włóż tortellini i gotuj ok. 8 minut. Kurczaka pokrój w kostkę 1x1 cm i dodaj do zupy.
Krok 4
Na koniec włóż liście szpinaku i gotuj jeszcze 5 minut. Gotową zupę podawaj posypaną startym parmezanem.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl