Rosół z kurczakiem, tortellini i liśćmi szpinaku
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka (ugotowana) - 1 sztuka
  • Bulionetka drobiowa Knorr - 1 sztuka
  • gotowe pierożki tortellini np. z farszem serowym - 200 gramów
  • szpinak świeży młody - 1 garść
  • cebula, pokrojona w drobną kostkę - 1 sztuka
  • Rama Classic - 1 łyżeczka
  • parmezan starty - 1 łyżka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. W garnku rozgrzej margarynę i zeszklij cebulę. Dodaj czosnek i smaż chwilę razem.
  2. Przygotuj esencjonalny bulion - wlej 1 l wody i zagotuj. Zmniejsz ogień i dodaj bulionetkę.
  3. Do wywaru włóż tortellini i gotuj ok. 8 minut. Kurczaka pokrój w kostkę 1x1 cm i dodaj do zupy.
  4. Na koniec włóż liście szpinaku i gotuj jeszcze 5 minut. Gotową zupę podawaj posypaną startym parmezanem.