Rosół z kury

2


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
Porcja rosołowa z kurczaka1 sztuka
marchew2 sztuki
pietruszka1 sztuka
seler1 sztuka
cebula1 sztuka
Delikat przyprawa w  płynie Knorr1 sztuka
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Warzywa obieramy i przesmażamy na odrobinie oliwy w garnku.
Krok 2
Kurczaka dokładnie płuczemy i dodajemy do warzyw.
Krok 3
Zalewamy wodą do przykrycia składników i doprowadzamy do wrzenia.
Krok 4
Dodajemy rozkruszone kostki rosołowe i gotujemy na wolnym ogniu 45-60 minut.
Krok 5
Rosół doprawiamy do smaku przyprawą.
Krok 6
Podajemy z makaronem. Smacznego!
Autor: KubaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl