Rosół z kury
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Porcja rosołowa z kurczaka - 1 sztuka
  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • seler - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • Delikat przyprawa w  płynie Knorr - 1 sztuka
  • Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa obieramy i przesmażamy na odrobinie oliwy w garnku.
  2. Kurczaka dokładnie płuczemy i dodajemy do warzyw.
  3. Zalewamy wodą do przykrycia składników i doprowadzamy do wrzenia.
  4. Dodajemy rozkruszone kostki rosołowe i gotujemy na wolnym ogniu 45-60 minut.
  5. Rosół doprawiamy do smaku przyprawą.
  6. Podajemy z makaronem. Smacznego!