| |||||||||
| Składniki | ||
| Porcja rosołowa z kurczaka | 1 sztuka | |
| marchew | 2 sztuki | |
| pietruszka | 1 sztuka | |
| seler | 1 sztuka | |
| cebula | 1 sztuka | |
| Delikat przyprawa w płynie Knorr | 1 sztuka | |
| Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr | 2 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Warzywa obieramy i przesmażamy na odrobinie oliwy w garnku. |
| Krok 2 |
| Kurczaka dokładnie płuczemy i dodajemy do warzyw. |
| Krok 3 |
| Zalewamy wodą do przykrycia składników i doprowadzamy do wrzenia. |
| Krok 4 |
| Dodajemy rozkruszone kostki rosołowe i gotujemy na wolnym ogniu 45-60 minut. |
| Krok 5 |
| Rosół doprawiamy do smaku przyprawą. |
| Krok 6 |
| Podajemy z makaronem. Smacznego! |
| Autor: Kuba |