Rosół z kury aromatyzowany anyżem
  • 90 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • kura - 1 sztuka
  • gwiazdka anyżu - 1 sztuka
  • włoszczyzna (marchewka, pietruszka, pół cienkiego pora) - 1 łyżeczka
  • cebula z łupiną - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 10 sztuk
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • sól - 1 łyżeczka
  • pieprz - 2 szczypty
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 1.5 łyżeczek

Sposób przygotowania:

  1. Kurę myję,wkładam do garnka, zalewam zimną wodą i gotuję. Kiedy pojawią się szumowiny, zbieram je.
  2. Włoszczyznę obieram i wrzucam do rosołu. Dodaję także umytą cebulę z łupiną oraz przyprawy.
  3. Gotuję ok 1,5 godziny na wolnym ogniu.