Rosół z kury
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • woda - 2 litry
  • Bulion cielęcy Knorr
  • kura wiejska - 50 dekagramów
  • cielęcina bez kości - 50 dekagramów
  • marchew - 10 dekagramów
  • pietruszka - 10 dekagramów
  • seler - 15 dekagramów
  • groszek zielony z puszki - 2 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Umyj i ugotuj mięso w osolonej wodzie.
  2. Obierz i pokrój w paski warzywa. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone w paski warzywa oraz kostkę Bulionu cielęcego Knorr.
  3. Miękkie mięso wyjmij i oddziel od kości, zmiel i połącz z groszkiem i jajem.
  4. Dopraw do smaku i uformuj z masy małe kulki, włóż je do rosołu. Jeżeli masa mięsna jest rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej. Gotuj 10 minut. Rosół z kury podawaj zaraz po przyrządzeniu.