| |||||||||
| Składniki | ||
| woda | 2.5 litry | |
| Bulionetka wołowa Knorr | ||
| kura | 50 dekagramów | |
| Delikat przyprawa w płynie Knorr | ||
| pieczarki | 25 dekagramów | |
| marchew | 10 dekagramów | |
| pietruszka | 10 dekagramów | |
| seler | 10 dekagramów | |
| cebula | 8 dekagramów | |
| kapary | 3 dekagramy | |
| chrzan | 5 dekagramów | |
| liść laurowy | 4 listków | |
| ziele angielskie | 5 ziaren | |
| natka pietruszki (posiekana) | ||
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Umyj kurę, oczyść i pokrój warzywa. Do zimnej wody włóż kurę oraz warzywa. |
| Krok 2 |
| Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Gotuj powoli, do uzyskania wywaru. |
| Krok 3 |
| Pokrój pieczarki i cebulę, następnie razem podsmaż. |
| Krok 4 |
| Dodaj bulionetkę Knorr. |
| Krok 5 |
| Rosół przecedź, dodaj cebulę i pieczarki, kapary, natkę pietruszki i chrzan. |
| Krok 6 |
| Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr. Rosół z pieczarkami podawaj zaraz po ugotowaniu, a mięso wykorzystaj do drugiego dania. |
| Autor: przepisy.pl |