Rosół z pieczarkami

26


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
woda2.5 litry
Bulionetka wołowa Knorr
kura50 dekagramów
Delikat przyprawa w  płynie Knorr
pieczarki25 dekagramów
marchew10 dekagramów
pietruszka10 dekagramów
seler10 dekagramów
cebula8 dekagramów
kapary3 dekagramy
chrzan5 dekagramów
liść laurowy4 listków
ziele angielskie5 ziaren
natka pietruszki (posiekana)
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Umyj kurę, oczyść i pokrój warzywa. Do zimnej wody włóż kurę oraz warzywa.
Krok 2
Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Gotuj powoli, do uzyskania wywaru.
Krok 3
Pokrój pieczarki i cebulę, następnie razem podsmaż.
Krok 4
Dodaj bulionetkę Knorr.
Krok 5
Rosół przecedź, dodaj cebulę i pieczarki, kapary, natkę pietruszki i chrzan.
Krok 6
Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr. Rosół z pieczarkami podawaj zaraz po ugotowaniu, a mięso wykorzystaj do drugiego dania.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl