Składniki:
- woda - 2.5 litry
- Bulionetka wołowa Knorr
- kura - 50 dekagramów
- Delikat przyprawa w płynie Knorr
- pieczarki - 25 dekagramów
- marchew - 10 dekagramów
- pietruszka - 10 dekagramów
- seler - 10 dekagramów
- cebula - 8 dekagramów
- kapary - 3 dekagramy
- chrzan - 5 dekagramów
- Liść laurowy z Turcji Knorr - 4 listków
- Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 5 ziaren
- natka pietruszki (posiekana)
- Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
Sposób przygotowania:
- Umyj kurę, oczyść i pokrój warzywa. Do zimnej wody włóż kurę oraz warzywa.
- Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Gotuj powoli, do uzyskania wywaru.
- Pokrój pieczarki i cebulę, następnie razem podsmaż.
- Dodaj bulionetkę Knorr.
- Rosół przecedź, dodaj cebulę i pieczarki, kapary, natkę pietruszki i chrzan.
- Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr. Rosół z pieczarkami podawaj zaraz po ugotowaniu, a mięso wykorzystaj do drugiego dania.