Rosół z pieczarkami
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • woda - 2.5 litry
  • Bulionetka wołowa Knorr
  • kura - 50 dekagramów
  • Delikat przyprawa w  płynie Knorr
  • pieczarki - 25 dekagramów
  • marchew - 10 dekagramów
  • pietruszka - 10 dekagramów
  • seler - 10 dekagramów
  • cebula - 8 dekagramów
  • kapary - 3 dekagramy
  • chrzan - 5 dekagramów
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 4 listków
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 5 ziaren
  • natka pietruszki (posiekana)
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Umyj kurę, oczyść i pokrój warzywa. Do zimnej wody włóż kurę oraz warzywa.
  2. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Gotuj powoli, do uzyskania wywaru.
  3. Pokrój pieczarki i cebulę, następnie razem podsmaż.
  4. Dodaj bulionetkę Knorr.
  5. Rosół przecedź, dodaj cebulę i pieczarki, kapary, natkę pietruszki i chrzan.
  6. Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr. Rosół z pieczarkami podawaj zaraz po ugotowaniu, a mięso wykorzystaj do drugiego dania.