|
Składniki | ||
woda | 2.5 litry | |
Bulionetka wołowa Knorr | ||
kura | 50 dekagramów | |
Delikat przyprawa w płynie Knorr | ||
pieczarki | 25 dekagramów | |
marchew | 10 dekagramów | |
pietruszka | 10 dekagramów | |
seler | 10 dekagramów | |
cebula | 8 dekagramów | |
kapary | 3 dekagramy | |
chrzan | 5 dekagramów | |
liść laurowy | 4 listków | |
ziele angielskie | 5 ziaren | |
natka pietruszki (posiekana) | ||
pieprz czarny mielony | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Umyj kurę, oczyść i pokrój warzywa. Do zimnej wody włóż kurę oraz warzywa. |
Krok 2 |
Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Gotuj powoli, do uzyskania wywaru. |
Krok 3 |
Pokrój pieczarki i cebulę, następnie razem podsmaż. |
Krok 4 |
Dodaj bulionetkę Knorr. |
Krok 5 |
Rosół przecedź, dodaj cebulę i pieczarki, kapary, natkę pietruszki i chrzan. |
Krok 6 |
Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr. Rosół z pieczarkami podawaj zaraz po ugotowaniu, a mięso wykorzystaj do drugiego dania. |
Autor: przepisy.pl |