Rosół z pulpecikami drobiowymi

27


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
mięso mielone drobiowe300 gramów
Przyprawa do mięs Knorr1 łyżka
Rosół z kury Knorr1 szklanka
orzechy włoskie100 gramów
pietruszka1 pęczek
woda0.5 litrów
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj pół litra wody i dodaj kostkę Knorr.
Krok 2
Mięso wymieszaj z przyprawą Knorr, posiekaną natką pietruszki i rozgniecionymi orzechami. Uformuj kulki o średnicy 1,5 cm. Odrobina zmielonego kminku dodana do mięsa nada potrawie nieco orientalnego charakteru.
Krok 3
Kulki wrzucaj bezpośrednio do gotującego się rosołu, mieszając go od czasu do czasu. Całość gotuj około 10 minut.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl