| |||||||||
| Składniki | ||
| mięso mielone drobiowe | 300 gramów | |
| Przyprawa do mięs Knorr | 1 łyżka | |
| Rosół z kury Knorr | 1 szklanka | |
| orzechy włoskie | 100 gramów | |
| pietruszka | 1 pęczek | |
| woda | 0.5 litrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zagotuj pół litra wody i dodaj kostkę Knorr. |
| Krok 2 |
| Mięso wymieszaj z przyprawą Knorr, posiekaną natką pietruszki i rozgniecionymi orzechami. Uformuj kulki o średnicy 1,5 cm. Odrobina zmielonego kminku dodana do mięsa nada potrawie nieco orientalnego charakteru. |
| Krok 3 |
| Kulki wrzucaj bezpośrednio do gotującego się rosołu, mieszając go od czasu do czasu. Całość gotuj około 10 minut. |
| Autor: Piotr Murawski |