|
Składniki | ||
mięso mielone drobiowe | 300 gramów | |
Przyprawa do mięs Knorr | 1 łyżka | |
Rosół z kury Knorr | 1 szklanka | |
orzechy włoskie | 100 gramów | |
pietruszka | 1 pęczek | |
woda | 0.5 litrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zagotuj pół litra wody i dodaj kostkę Knorr. |
Krok 2 |
Mięso wymieszaj z przyprawą Knorr, posiekaną natką pietruszki i rozgniecionymi orzechami. Uformuj kulki o średnicy 1,5 cm. Odrobina zmielonego kminku dodana do mięsa nada potrawie nieco orientalnego charakteru. |
Krok 3 |
Kulki wrzucaj bezpośrednio do gotującego się rosołu, mieszając go od czasu do czasu. Całość gotuj około 10 minut. |
Autor: Piotr Murawski |