Rosół z ryb
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • woda - 1.5 litrów
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • Delikat przyprawa w  płynie Knorr
  • filety z ryb słodkowodnych - 50 dekagramów
  • marchew - 10 dekagramów
  • pietruszka - 10 dekagramów
  • seler - 10 dekagramów
  • kapusta włoska - 10 dekagramów
  • suszone grzyby - 2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 5 ziaren
  • czosnek
  • masło - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Filety umyj i pokrój w paski.
  2. Obierz i pokrój warzywa. Grzyby namocz i pokrój w paski.
  3. Gotuj ryby i warzywa, wraz z z pokrojonymi grzybami, na wolnym ogniu pod przykryciem. Dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
  4. Podsmaż na maśle koncentrat pomidorowy i dodaj do rosołu pod koniec gotowania.
  5. Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.