Rosół z watróbką i boczkiem

26


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
woda1.5 litrów
Rosół z kury Knorr1 unit
wołowina (szponder)50 dekagramów
wątróbka drobiowa15 dekagramów
bułka tarta10 dekagramów
marchew10 dekagramów
pietruszka10 dekagramów
seler15 dekagramów
cebula1 sztuka
wędzony boczek10 dekagramów
jajko1 sztuka
natka pietruszki
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżka
Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr0.5 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Umyj mięso. Zalej wodą, lekko posól i ugotuj pod przykryciem.
Krok 2
Obierz, umyj i pokrój warzywa, dodaj pod koniec gotowania. Gotuj do momentu, gdy warzywa będą miękkie.
Krok 3
Wyjmij miękkie mięso, rosół przecedź. Dopraw kostką Rosołu z kury Knorr.
Krok 4
Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Wątróbkę oczyść, umyj i zmiel.
Krok 5
Boczek lekko podsmaż. Dodaj cebulę, natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą i zmieloną wątróbkę. Dopraw do smaku.
Krok 6
Metalową łyżką uformuj i nałóż podłużne kluski do wrzącego rosołu i ugotuj, dopraw do smaku. Rosół z wątróbką i boczkiem podawaj bezpośrednio po ugotowaniu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl