Rosół z watróbką i boczkiem

26


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
woda1.5 litrów
Rosół z kury Knorr1 unit
wołowina (szponder)50 dekagramów
wątróbka drobiowa15 dekagramów
bułka tarta10 dekagramów
marchew10 dekagramów
pietruszka10 dekagramów
seler15 dekagramów
cebula1 sztuka
wędzony boczek10 dekagramów
jajko1 sztuka
natka pietruszki
pieprz czarny mielony1 szczypta
majeranek1 łyżka
gałka muszkatołowa0.5 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Umyj mięso. Zalej wodą, lekko posól i ugotuj pod przykryciem.
Krok 2
Obierz, umyj i pokrój warzywa, dodaj pod koniec gotowania. Gotuj do momentu, gdy warzywa będą miękkie.
Krok 3
Wyjmij miękkie mięso, rosół przecedź. Dopraw kostką Rosołu z kury Knorr.
Krok 4
Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Wątróbkę oczyść, umyj i zmiel.
Krok 5
Boczek lekko podsmaż. Dodaj cebulę, natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą i zmieloną wątróbkę. Dopraw do smaku.
Krok 6
Metalową łyżką uformuj i nałóż podłużne kluski do wrzącego rosołu i ugotuj, dopraw do smaku. Rosół z wątróbką i boczkiem podawaj bezpośrednio po ugotowaniu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl