| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Umyj mięso. Zalej wodą, lekko posól i ugotuj pod przykryciem. |
| Krok 2 |
| Obierz, umyj i pokrój warzywa, dodaj pod koniec gotowania. Gotuj do momentu, gdy warzywa będą miękkie. |
| Krok 3 |
| Wyjmij miękkie mięso, rosół przecedź. Dopraw kostką Rosołu z kury Knorr. |
| Krok 4 |
| Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Wątróbkę oczyść, umyj i zmiel. |
| Krok 5 |
| Boczek lekko podsmaż. Dodaj cebulę, natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą i zmieloną wątróbkę. Dopraw do smaku. |
| Krok 6 |
| Metalową łyżką uformuj i nałóż podłużne kluski do wrzącego rosołu i ugotuj, dopraw do smaku. Rosół z wątróbką i boczkiem podawaj bezpośrednio po ugotowaniu. |