Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • rostbef steki - 4 sztuki
  • Przyprawa do wieprzowiny Knorr - 1 opakowanie
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1.5 łyżek
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • kapary - 2 łyżki
  • oliwa - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. W moździerzu rozkrusz cały pieprz. Następnie połowę przełóż do miski.
  2. Do pieprzu w moździerzu dodaj posiekane drobno kapary, czosnek oraz natkę. Całość dokładnie wymieszaj.
  3. Do pieprzu w misce wlej oliwę i dodaj przyprawę Knorr. Zamarynuj steki.
  4. Mięso grilluj po około 5 minut z każdej strony. Powinno być różowe w środku, ale jeśli wolisz bardziej wysmażone grilluj kilka minut dłużej.
  5. Na koniec grillowania nałóż na wierzch mięsa pastę z moździerza. Mięso podawaj samodzielnie lub z sałatą.