Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej Ramę, poczekaj aż z powierzchni tłuszczu znikną bąbelki, będzie to oznaczać, że osiągnął on odpowiednią temperaturę. |
Krok 2 |
Mięso usmaż na złoty kolor, odstaw a następnie pokrój w kostkę. |
Krok 3 |
Przygotuj dresing balsamiczny: w słoiczku połącz ocet, oliwę, musztardę, posiekany czosnek, cukier oraz sól. Słoiczek zakręć szczelnie i wstrząśnij kilkakrotnie, aby składniki sosu połączyły się. |
Krok 4 |
Ser pokrój w nieduże trójkąty, oprósz mąką zanurz w roztrzepanym jajku a następnie obtocz w migdałach. Opanierowany ser usmaż na złoty kolor na Ramie. |
Krok 5 |
Sałatę umyj, osusz a następnie ułóż na talerzu. Truskawki oraz winogrona pokrój na połówki i również ułóż na talerzu. Polej przygotowanym sosem balsamicznym, dodaj pokrojone mięso indyka oraz zrumieniony ser. Sałatkę podawaj z pieczywem. |