Roszponka z indykiem, truskawkami i serem pleśniowym w migdałach

11


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
polędwiczka z indyka lub pierś200 gramów
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny100 mililitrów
roszponka1 opakowanie
winogrona20 sztuk
truskawki20 sztuk
ser pleśniowy camembert1 sztuka
migdały w płatkach2 łyżki
mąka2 łyżki
jajko1 sztuka
Dressing balsamiczny::
ocet balsamiczny20 mililitrów
oliwa z oliwek30 mililitrów
musztarda1 łyżeczka
cukier1 łyżeczka
czosnek posiekany, ząbek0.5 sztuk
sól1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Mięso oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej Ramę, poczekaj aż z powierzchni tłuszczu znikną bąbelki, będzie to oznaczać, że osiągnął on odpowiednią temperaturę.
Krok 2
Mięso usmaż na złoty kolor, odstaw a następnie pokrój w kostkę.
Krok 3
Przygotuj dresing balsamiczny: w słoiczku połącz ocet, oliwę, musztardę, posiekany czosnek, cukier oraz sól. Słoiczek zakręć szczelnie i wstrząśnij kilkakrotnie, aby składniki sosu połączyły się.
Krok 4
Ser pokrój w nieduże trójkąty, oprósz mąką zanurz w roztrzepanym jajku a następnie obtocz w migdałach. Opanierowany ser usmaż na złoty kolor na Ramie.
Krok 5
Sałatę umyj, osusz a następnie ułóż na talerzu. Truskawki oraz winogrona pokrój na połówki i również ułóż na talerzu. Polej przygotowanym sosem balsamicznym, dodaj pokrojone mięso indyka oraz zrumieniony ser. Sałatkę podawaj z pieczywem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl