Rozgrzewający gulasz warzywny
  • 80 minut
  • 8 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • ciecierzyca ugotowana lub z puszki - 100 gramów
  • kasza gryczana w torebce - 3 opakowania
  • Naturalnie smaczne Gulasz Knorr - 1 opakowanie
  • pomidory pelatti z puszki - 1 opakowanie
  • mleko kokosowe - 1 opakowanie
  • curry madras - 2 łyżki
  • papryczka chilli - 1 sztuka
  • marchewka pokrojona w półplastry i ugotowana - 1 sztuka
  • średnie cebule - 2 sztuki
  • mała cukinia - 1 sztuka
  • zielona fasolka szparagowa - 100 gramów
  • różyczki kalafiora lub brokuła - 100 gramów
  • mrożony zielony groszek - 400 gramów
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • Kmin rzymski z Indii mielony Knorr - 1 łyżeczka
  • laska cynamonu - 1 sztuka
  • Goździki z Indonezji Knorr - 3 sztuki
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 3 łyżki
  • jogurt naturalny - 200 mililitrów
  • natka kolendry - 1 pęczek
  • świeży imbir - 20 gramów

Sposób przygotowania:

  1. W garnku na rozgrzanej Ramie podsmaż cynamon i goździki. Smaż je chwilę, następnie dodaj pokrojone w grubą kostkę cebulę, posiekany czosnek i chilli. Gdy cebula się zeszkli dodaj kmin rzymski i curry. Przyprawy smaż za zaczną przywierać do dna garnka.
  2. Dodaj wtedy pomidory z puszki, mleko kokosowe oraz Knorr Naturalnie smaczne - nada on potrawie odpowiedniej konsystencji oraz poprawi smak potrawy.
  3. Do powstałego sosu dodaj pozostałe warzywa: fasolkę szparagową, ciecierzyce, różyczki brokuły lub kalafiora, marchew, mrożony zielony groszek i starty imbir. Całość gotuj jeszcze około 10 minut aż wszystkie warzywa będą miękkie.
  4. Kaszę ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Warzywny gulasz podawaj z kaszą i jogurtem posypany obficie posiekaną natką kolendry.