Rozgrzewający gulasz warzywny

17


Łatwe


80 min.


8 os.

Składniki
ciecierzyca ugotowana lub z puszki 100 gramów
kasza gryczana w torebce3 opakowania
Fix Gulasz węgierski Knorr1 opakowanie
pomidory pelatti z puszki1 opakowanie
mleko kokosowe1 opakowanie
curry madras2 łyżki
papryczka chilli1 sztuka
marchewka pokrojona w półplastry i ugotowana1 sztuka
średnie cebule2 sztuki
mała cukinia1 sztuka
zielona fasolka szparagowa100 gramów
różyczki kalafiora lub brokuła100 gramów
mrożony zielony groszek400 gramów
ząbek czosnku1 sztuka
kmin rzymski1 łyżeczka
laska cynamonu1 sztuka
goździki3 sztuki
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny3 łyżki
jogurt naturalny200 mililitrów
natka kolendry1 pęczek
świeży imbir20 gramów
Przygotowanie
Krok 1
W garnku na rozgrzanej Ramie podsmaż cynamon i goździki. Smaż je chwilę, następnie dodaj pokrojone w grubą kostkę cebulę, posiekany czosnek i chilli. Gdy cebula się zeszkli dodaj kmin rzymski i curry. Przyprawy smaż za zaczną przywierać do dna garnka.
Krok 2
Dodaj wtedy pomidory z puszki, mleko kokosowe oraz Knorr Naturalnie smaczne - nada on potrawie odpowiedniej konsystencji oraz poprawi smak potrawy.
Krok 3
Do powstałego sosu dodaj pozostałe warzywa: fasolkę szparagową, ciecierzyce, różyczki brokuły lub kalafiora, marchew, mrożony zielony groszek i starty imbir. Całość gotuj jeszcze około 10 minut aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Krok 4
Kaszę ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Warzywny gulasz podawaj z kaszą i jogurtem posypany obficie posiekaną natką kolendry.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl