Przygotowanie |
Krok 1 |
Drożdże rozpuścić w śmietanie, dodać do mąki, zmieszać z Kasią, dodać gałkę, zagnieść ciasto. |
Krok 2 |
Przyrządzić masę: wiórki wsypać do rondelka z rozgrzanym miodem (2-3 łyżki miodu należy wziąć tylko tyle, by połączyć wiórki w gęstą masę). |
Krok 3 |
Dodać żółtko, wymieszać - nie gotować. |
Krok 4 |
Odstawić do wystygnięcia. |
Krok 5 |
Z ciasta wałkować cienkie placki, wykrawać niedużą szklanką kółka. |
Krok 6 |
Na każde kółko nałożyć odrobinę masy kokosowej. |
Krok 7 |
Zlepić pierożki i piec w gorącym piekarniku (220 stopni C). |
Krok 8 |
Natychmiast po wyjęciu z piekarnika, posypać cukrem pudrem z wanilią. |