| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Drożdże rozpuścić w śmietanie, dodać do mąki, zmieszać z Kasią, dodać gałkę, zagnieść ciasto. |
| Krok 2 |
| Przyrządzić masę: wiórki wsypać do rondelka z rozgrzanym miodem (2-3 łyżki miodu należy wziąć tylko tyle, by połączyć wiórki w gęstą masę). |
| Krok 3 |
| Dodać żółtko, wymieszać - nie gotować. |
| Krok 4 |
| Odstawić do wystygnięcia. |
| Krok 5 |
| Z ciasta wałkować cienkie placki, wykrawać niedużą szklanką kółka. |
| Krok 6 |
| Na każde kółko nałożyć odrobinę masy kokosowej. |
| Krok 7 |
| Zlepić pierożki i piec w gorącym piekarniku (220 stopni C). |
| Krok 8 |
| Natychmiast po wyjęciu z piekarnika, posypać cukrem pudrem z wanilią. |