Rożki z jabłkami
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 25 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • mąka - 3 szklanki
  • żółtko - 2 sztuki
  • gęsta śmietana 18% - 1 opakowanie
  • cukier - 0.3 szklanek
  • jabłko - 5 sztuk
  • cukier puder - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. Kasię siekamy z mąką i cukrem, dodajemy żółtka i śmietanę.
  2. Energicznie zagniatamy ciasto.
  3. Następnie cienko rozwałkowujemy i kroimy w 5 cm kwadraty.
  4. Jabłka obieramy i kroimy w małe kawałeczki.
  5. Na każdy kwadracik ciasta kładziemy kawałki jabłka i dwa przeciwległe rogi kwadratów zawijamy tak, aby postały rożki.
  6. Układamy na blaszce wyłożonej papierem