|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
mąka | 3 szklanki | |
żółtko | 2 sztuki | |
gęsta śmietana 18% | 1 opakowanie | |
cukier | 0.3 szklanek | |
jabłko | 5 sztuk | |
cukier puder | 1 unit |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię siekamy z mąką i cukrem, dodajemy żółtka i śmietanę. |
Krok 2 |
Energicznie zagniatamy ciasto. |
Krok 3 |
Następnie cienko rozwałkowujemy i kroimy w 5 cm kwadraty. |
Krok 4 |
Jabłka obieramy i kroimy w małe kawałeczki. |
Krok 5 |
Na każdy kwadracik ciasta kładziemy kawałki jabłka i dwa przeciwległe rogi kwadratów zawijamy tak, aby postały rożki. |
Krok 6 |
Układamy na blaszce wyłożonej papierem |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |