Rożki z tortilli z krewetkami i awokado
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • tortilla pszenna - 4 sztuki
  • Ketchup Hellmann's z miodem - 100 mililitrów
  • Majonez Hellmann's Lekki - 100 mililitrów
  • grzyby boczniaki
  • awokado - 1 sztuka
  • pomidorki koktajlowe - 100 gramów
  • sos sojowy light- o niskiej zawartości soli - 2 łyżki
  • krewetki - 12 sztuk
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • czosnek, ząbek - 3 sztuki
  • chrzan tarty ze słokia - 2 łyżki
  • sałata lodowa główka - 0.5 sztuk
  • sos worcester - 2 łyżki
  • imbir marynowany - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Obierz awokado i pokrój w długie paski, pomidory przekrój na pół.
  2. Grzyby i krewetki zamarynuj w sosie sojowym i posiekanym czosnku. Następnie obsmaż na patelni na oliwie.
  3. W między czasie przygotuj sos koktajlowy mieszając ketchup, majonez, sos worcester i chrzan.
  4. Tortille ułóż na talerzu, owiń folią spożywczą (nie aluminiową) podgrzej w mikrofali. Każdy placek posmaruj z wierzchu sosem. Placki przekrój na pół i zwiń w rożek. Do środka włóż sałatę, awokado, pomidorki, plastry imbiru krewetki oraz grzyby.