Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • buraki - 4 sztuki
  • Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr - 1 sztuka
  • ziemniaki - 2 sztuki
  • gęsta śmietana - 4 łyżki

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Buraki umyj, zawiń w folię i upiecz w 160 stopniach przez 1 godzinę.
  2. Po tym czasie ostudź je lekko, obierz, rozdrobnij i przełóż do garnka.
  3. Dodaj pokrojonego ziemniaka, wlej litr gorącej wody, dodaj kostkę Knorr i gotuj wszystko aż zmięknie.
  4. Po tym czasie zupę zmiksuj na gładki krem i przelej na talerz.
  5. Namaluj wzorek pajęczyny. Na środku nałóż łyżką gęstą śmietanę. Wykałaczką rozciągnij śmietankę tak aby powstała pajęczyna.