Przygotowanie |
Krok 1 |
Jajka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełóż do prostokątnej blaszki o wymiarach 22 x 28 cm. Piecz ok. 30 minut w 180 st. C. Ostudź, przekrój na dwa blaty. |
Krok 2 |
Pół litra mleka zagotuj, w pozostałym rozpuść proszek budyniowy. Do gotującego mleka wlej rozpuszczony budyń i gotuj ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Do ostudzonej masy dodaj partiami miękką Kasię, wymieszaj mikserem. |
Krok 3 |
Na pierwszy blat biszkoptu wyłóż 2/3 masy budyniowej, przykryj drugim biszkoptem i posmaruj resztą masy budyniowej. |
Krok 4 |
Galaretki rozpuść w pół litra gorącej wody, odstaw, aż zaczną lekko tężeć. Mieszankę koktajlową osącz na sicie. |
Krok 5 |
Owoce ułóż na budyniu. Całość zalej lekko tężejącą galaretką i odstaw na kilka godzin do lodówki. |