Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozmroź maliny. Posiekaj czosnek, oczyść owoc granatu, pokrusz ser feta, na szatkownicy skrój w bardzo cienkie plastry koper włoski i skrop go sokiem z połówki cytryny, aby nie ściemniał. |
Krok 2 |
Koper w misce wymieszaj z rukolą i rozłóż na dużym półmisku. |
Krok 3 |
Do miski, w której rozmroziły się maliny, dodaj 50 ml oliwy, syrop klonowy, ocet i Sos sałatkowy Knorr. Całość dokładnie wymieszaj. |
Krok 4 |
Na pozostałej oliwie podsmaż krewetki. Gdy zmienią kolor, dodaj czosnek i smaż, aż zrobi się złocisty. |
Krok 5 |
Sałatę z koprem rozłóż na dużym platerze, obsyp owocami granatu, pokruszoną fetą, obłóż usmażonymi krewetkami, oprósz prażoną cebulką. Sałatkę polej obficie dressingiem i od razu podawaj. |