Ruloniki na parze

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

85

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

3 sztuki

null

0.5 szklanki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

100 gramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej grzyby wrzątkiem i odstaw na 20 minut. Po pływie tego czasu pokrój je na cienkie plastry.

Krok 2

Pokrój tofu na prostokątne plasterki.

Krok 3

Zwilż papier ryżowy. Posiekaj dymkę.

Krok 4

Na każdym placku połóż kawałek tofu, dwa listki szpinaku, grzyby i posyp dymką.

Krok 5

Zwiń krokiety i gotuj na parze przez 5 minut. Wykonaj sos z podanych składników i podawaj do krokietów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ruloniki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ruloniki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ruloniki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ruloniki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ruloniki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ruloniki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ruloniki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sernik Zebra
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej