Ruloniki na parze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ruloniki na parze

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

3 sztuki

null

0.5 szklanki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

100 gramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej grzyby wrzątkiem i odstaw na 20 minut. Po pływie tego czasu pokrój je na cienkie plastry.

Krok 2

Pokrój tofu na prostokątne plasterki.

Krok 3

Zwilż papier ryżowy. Posiekaj dymkę.

Krok 4

Na każdym placku połóż kawałek tofu, dwa listki szpinaku, grzyby i posyp dymką.

Krok 5

Zwiń krokiety i gotuj na parze przez 5 minut. Wykonaj sos z podanych składników i podawaj do krokietów.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ruloniki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ruloniki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ruloniki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ruloniki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ruloniki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ruloniki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ruloniki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ruloniki na parze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej