Składniki
1 łyżka
1 łyżka
3 sztuki
null
0.5 szklanki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
100 gramów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalej grzyby wrzątkiem i odstaw na 20 minut. Po pływie tego czasu pokrój je na cienkie plastry.
Krok 2
Pokrój tofu na prostokątne plasterki.
Krok 3
Zwilż papier ryżowy. Posiekaj dymkę.
Krok 4
Na każdym placku połóż kawałek tofu, dwa listki szpinaku, grzyby i posyp dymką.
Krok 5
Zwiń krokiety i gotuj na parze przez 5 minut. Wykonaj sos z podanych składników i podawaj do krokietów.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej