Ruloniki na parze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ruloniki na parze

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

3 sztuki

null

0.5 szklanki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

100 gramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej grzyby wrzątkiem i odstaw na 20 minut. Po pływie tego czasu pokrój je na cienkie plastry.

Krok 2

Pokrój tofu na prostokątne plasterki.

Krok 3

Zwilż papier ryżowy. Posiekaj dymkę.

Krok 4

Na każdym placku połóż kawałek tofu, dwa listki szpinaku, grzyby i posyp dymką.

Krok 5

Zwiń krokiety i gotuj na parze przez 5 minut. Wykonaj sos z podanych składników i podawaj do krokietów.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ruloniki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ruloniki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ruloniki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ruloniki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ruloniki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ruloniki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ruloniki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ruloniki na parze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej