Pałki z kurczaka z cytrynowym aromatem

2


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
pałki z kurczaka1 kilogram
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr0.5 opakowań
pieczarki400 gramów
suszony rozmaryn1 łyżka
natka pietruszki1 pęczek
skórka z 1 cytryny
sok z 1 cytryny
ząbki czosnku2 sztuki
kwaśna śmietana 12%100 mililitrów
oliwa60 mililitrów
sól do smaku1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
W miseczce wymieszaj Przyprawę Knorr z rozmarynem, posiekaną natką, otartą skórką z cytryny, wyciśniętym z niej sokiem oraz połową oliwy.
Krok 2
Umyte pałki natrzyj dokładnie marynatą i włóż do woreczka do pieczenia. Piecz w temp. 180 st. C przez ok. 50 min.
Krok 3
W międzyczasie pieczarki pokrój na połówki i przesmaż na oliwie na mocno rozgrzanej patelni. Dodaj posiekany czosnek i natkę. Dopraw solą i pieprzem. Upieczone pałki podawaj z kwaśną śmietaną, pieczarkami oraz chrupiącą sałatą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl