Rumiane penne ze szpinakiem
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • penne - 400 gramów
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 300 mililitrów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • świeży szpinak - 1 pęczek
  • starty ser mozzarella - 100 gramów
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • gałązka świeżego tymianku - 1 sztuka
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej oliwie (2 łyżki) przesmaż posiekany czosnek i pokrojoną cebulę. Następnie dodaj liście szpinaku, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj i zdejmij z ognia.
  2. Fix Knorr rozmieszaj w rondelku z 300 ml wody oraz łyżką oliwy i zagotuj.
  3. Ugotowany makaron połącz ze szpinakiem oraz sosem. Wymieszaj wszystko razem i przełóż do żaroodpornego naczynia.
  4. Wierzch zapiekanki obficie posyp startym serem, a następnie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Udekoruj listkami ziół.
  5. Ugotuj makaron penne.