Rumiane penne ze szpinakiem

1


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
penne400 gramów
Fix Spaghetti Napoli Knorr1 opakowanie
woda300 mililitrów
cebula1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
świeży szpinak1 pęczek
starty ser mozzarella100 gramów
oliwa z oliwek3 łyżki
gałązka świeżego tymianku1 sztuka
sól do smaku1 szczypta
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie (2 łyżki) przesmaż posiekany czosnek i pokrojoną cebulę. Następnie dodaj liście szpinaku, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj i zdejmij z ognia.
Krok 2
Fix Knorr rozmieszaj w rondelku z 300 ml wody oraz łyżką oliwy i zagotuj.
Krok 3
Ugotowany makaron połącz ze szpinakiem oraz sosem. Wymieszaj wszystko razem i przełóż do żaroodpornego naczynia.
Krok 4
Wierzch zapiekanki obficie posyp startym serem, a następnie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Udekoruj listkami ziół.
Krok 5
Ugotuj makaron penne.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl