Rumowa sałatka orzechowa

0


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
pomarańcze2 sztuki
rum10 łyżek
ananas świeży 1 sztuka
orzechy włoskie łuskane2 szklanki
złote perełki1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Przygotowujemy ananas: odkrawamy oba końce, następnie stawiamy owoc na desce i starannie obieramy ze skóry, kroimy na ćwiartki, a następnie wycinamy twardą część. Owoc kroimy następniew ukośne plastry. Wrzucamy do miseczki.
Krok 2
Z umytej i sparzonej pomarańczy odcinamy oba końce. Za pomocą giętkiego noża obieramy owoc ze skóry i białej błonki starannie, tak, aby móc następnie wykroić pomarańczowe "fileciki". Owoc dodajemy do ananasa.
Krok 3
Obrane włoskie orzechy dodajemy do sałatki.Skrapiamy rumem i dodajemy perełki złote. Sałatka jest najlepsza po godzinie.
Autor: Aneta KlimeckaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl