| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ciasto francuskie pokroić na paski ok. 1,5 cm. |
| Krok 2 |
| Foremki do rurek posmarować cieniutko Kasią. |
| Krok 3 |
| Na każdą foremkę nawinąć pasek ciasta, zaczynąjąc od cieńszego końca foremki. Gotowe ułożyć na papierze do pieczenia. |
| Krok 4 |
| Roztrzepać jajko. Posmarować pędzelkiem każde ciastko. Posypać grubym cukrem. |
| Krok 5 |
| Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec ok. 20 min (na lekko brązowy kolor). |
| Krok 6 |
| Po upieczeniu pozostawić do wystudzenia. |
| Krok 7 |
| Wyciągnąć foremki z ciastek. Należy uważać, aby ciastek nie połamać, są bardzo kruche. |
| Krok 8 |
| Kremówkę ubić z cukrem i śmietan-fix. |
| Krok 9 |
| Szprycą do kremów napełnić każdą rurkę kremem. |
| Krok 10 |
| Najsmaczniejsze są tego samego dnia, ale można je również przechowywać w lodówce. Smacznego !!! |