Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto francuskie pokroić na paski ok. 1,5 cm. |
Krok 2 |
Foremki do rurek posmarować cieniutko Kasią. |
Krok 3 |
Na każdą foremkę nawinąć pasek ciasta, zaczynąjąc od cieńszego końca foremki. Gotowe ułożyć na papierze do pieczenia. |
Krok 4 |
Roztrzepać jajko. Posmarować pędzelkiem każde ciastko. Posypać grubym cukrem. |
Krok 5 |
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec ok. 20 min (na lekko brązowy kolor). |
Krok 6 |
Po upieczeniu pozostawić do wystudzenia. |
Krok 7 |
Wyciągnąć foremki z ciastek. Należy uważać, aby ciastek nie połamać, są bardzo kruche. |
Krok 8 |
Kremówkę ubić z cukrem i śmietan-fix. |
Krok 9 |
Szprycą do kremów napełnić każdą rurkę kremem. |
Krok 10 |
Najsmaczniejsze są tego samego dnia, ale można je również przechowywać w lodówce. Smacznego !!! |