Rurki z bitą śmietaną

5


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
jajko1 sztuka
ciasto francuskie550 gramów
cukier puder2 łyżki
Kostka do pieczenia Kasia2 gramy
śmietanfix3 opakowania
kremówka 30%300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Ciasto francuskie pokroić na paski ok. 1,5 cm.
Krok 2
Foremki do rurek posmarować cieniutko Kasią.
Krok 3
Na każdą foremkę nawinąć pasek ciasta, zaczynąjąc od cieńszego końca foremki. Gotowe ułożyć na papierze do pieczenia.
Krok 4
Roztrzepać jajko. Posmarować pędzelkiem każde ciastko. Posypać grubym cukrem.
Krok 5
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec ok. 20 min (na lekko brązowy kolor).
Krok 6
Po upieczeniu pozostawić do wystudzenia.
Krok 7
Wyciągnąć foremki z ciastek. Należy uważać, aby ciastek nie połamać, są bardzo kruche.
Krok 8
Kremówkę ubić z cukrem i śmietan-fix.
Krok 9
Szprycą do kremów napełnić każdą rurkę kremem.
Krok 10
Najsmaczniejsze są tego samego dnia, ale można je również przechowywać w lodówce. Smacznego !!!
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl