Rurki z kremem
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 15 minut
  • użytkownik nie podał temperatury °C

Składniki:

    ciasto
  • mąka - 0.5 kilogramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • gęsta kwaśna śmietana - 200 mililitrów
  • cukier waniliowy
  • krem
  • jajko - 1 sztuka
  • żółtko - 1 sztuka
  • cukier waniliowy - 2 opakowania
  • cukier - 0.5 szklanek
  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • mąka ziemniaczana - 2 łyżki
  • mleko - 0.75 litrów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Składniki na ciasto zagnieść i jak najcieniej rozwałkować.
  2. Pokroić na cienkie paseczki i owijać nimi foremki do rurek.
  3. Piec na złoty kolor.
  4. Krem: Zmiksować jajko z żółtkiem, cukrem i cukrem waniliowym.
  5. Dodać obie mąki i 0,5 szklanki mleka.
  6. Wlać do gotującej się reszty mleka i postępować jak przy gotowaniu budyniu.
  7. Wystudzić.
  8. Utrzeć Kasię i dodawać po łyżeczce budyniu.
  9. Powstałym kremem nadziewać rurki. Smacznego:)