Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto 1 i 2 zagnieść z podanych składników. |
Krok 2 |
Ciasto 1 rozwałkować, na nie kładziemy ciasto 2 i składamy na 2 razy jak naleśnika, rozwałkujemy. Czynność powtarzamy. |
Krok 3 |
Wkładamy do lodówki na 30 min. |
Krok 4 |
Rozwałkowujemy ,kroimy w 3 cm.paski i owijamy foremki do pieczenia rurek. |
Krok 5 |
Pieczemy w temp.190 stop.w czasie 30 min. Studzimy. |
Krok 6 |
Galaretkę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Śnieżkę ubijamy z mlekiem i tężejąca galaretkę wlewamy do niej. |
Krok 7 |
Przygotowujemy polewę: Kasię zagotować z cukrem i kakao. |
Krok 8 |
Rurki napełniamy ptasim mleczkiem, a końce rurek posypujemy kolorową posypką i wiórkami, z polewy robimy dekoracje na cieście. |