Rurki ze szpinakiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron rurki - 200 gramów
  • pierś z kurczaka - 200 gramów
  • Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 150 mililitrów
  • szpinak (świeży lub mrożony) - 150 gramów
  • ser mozzarella - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • śmietana - 150 mililitrów
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 5 łyżek
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • świeżo mielony czarny pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzej Ramę smaż jak szef kuchni i podsmaż pierś z kurczaka pokrojoną w paski. Po chwili smażenia dodaj posiekany czosnek i cebulę.
  3. Gdy wszystkie składniki będą rumiane, wlej na patelnię 150 ml wody.
  4. Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i również wlej na patelnię.
  5. Szpinak dokładnie umyj, porwij na mniejsze kawałki i wrzuć do sosu.
  6. Dodaj makaron. Całość duś, aż wszystkie składniki się połączą i sos lekko zgęstnieje. Na wierzchu połóż kawałki mozzarelli i całość oprósz świeżo mielonym pieprzem. Podawaj natychmiast.