Ryba a la flaczki

0


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
cebula2 sztuki
majeranek1 łyżeczka
olej4 łyżki
seler0.5 sztuk
marchew1 sztuka
por1 sztuka
pieprz1 szczypta
pomidory3 sztuki
mąka pszenna1.5 łyżek
sól1 szczypta
pietruszka1 sztuka
imbir0.5 łyżeczek
mąka ziemniaczana1 łyżka
papryka1 łyżeczka
natka pietruszki posiekana2 łyżki
filety z morszczuka500 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Oczyść warzywa, pokrój je w słupki i podsmaż.
Krok 2
Warzywa posól, skrop wodą i duś do miękkości pod przykryciem.
Krok 3
Oprósz mąką, przypraw pieprzem, imbirem i papryką.
Krok 4
Rybę pokrój w słupki, obtocz w mące pszennej wymieszanej z ziemniaczaną i obrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu.
Krok 5
Pomidory pokrój, i dodaj wraz z rybą do warzy. Uduś i posyp natką pietruszki.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl