|
Składniki | ||
cebula | 2 sztuki | |
majeranek | 1 łyżeczka | |
olej | 4 łyżki | |
seler | 0.5 sztuk | |
marchew | 1 sztuka | |
por | 1 sztuka | |
pieprz | 1 szczypta | |
pomidory | 3 sztuki | |
mąka pszenna | 1.5 łyżek | |
sól | 1 szczypta | |
pietruszka | 1 sztuka | |
imbir | 0.5 łyżeczek | |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka | |
papryka | 1 łyżeczka | |
natka pietruszki posiekana | 2 łyżki | |
filety z morszczuka | 500 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Oczyść warzywa, pokrój je w słupki i podsmaż. |
Krok 2 |
Warzywa posól, skrop wodą i duś do miękkości pod przykryciem. |
Krok 3 |
Oprósz mąką, przypraw pieprzem, imbirem i papryką. |
Krok 4 |
Rybę pokrój w słupki, obtocz w mące pszennej wymieszanej z ziemniaczaną i obrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu. |
Krok 5 |
Pomidory pokrój, i dodaj wraz z rybą do warzy. Uduś i posyp natką pietruszki. |
Autor: pasibrzuch |