Ryba a la flaczki

Składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • majeranek - 1 łyżeczka
  • olej - 4 łyżki
  • seler - 0.5 sztuk
  • marchew - 1 sztuka
  • por - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • pomidory - 3 sztuki
  • mąka pszenna - 1.5 łyżek
  • sól - 1 szczypta
  • pietruszka - 1 sztuka
  • imbir - 0.5 łyżeczek
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • papryka - 1 łyżeczka
  • natka pietruszki posiekana - 2 łyżki
  • filety z morszczuka - 500 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Oczyść warzywa, pokrój je w słupki i podsmaż.
  2. Warzywa posól, skrop wodą i duś do miękkości pod przykryciem.
  3. Oprósz mąką, przypraw pieprzem, imbirem i papryką.
  4. Rybę pokrój w słupki, obtocz w mące pszennej wymieszanej z ziemniaczaną i obrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu.
  5. Pomidory pokrój, i dodaj wraz z rybą do warzy. Uduś i posyp natką pietruszki.