| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 2 sztuki | |
| majeranek | 1 łyżeczka | |
| olej | 4 łyżki | |
| seler | 0.5 sztuk | |
| marchew | 1 sztuka | |
| por | 1 sztuka | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| pomidory | 3 sztuki | |
| mąka pszenna | 1.5 łyżek | |
| sól | 1 szczypta | |
| pietruszka | 1 sztuka | |
| imbir | 0.5 łyżeczek | |
| mąka ziemniaczana | 1 łyżka | |
| papryka | 1 łyżeczka | |
| natka pietruszki posiekana | 2 łyżki | |
| filety z morszczuka | 500 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Oczyść warzywa, pokrój je w słupki i podsmaż. |
| Krok 2 |
| Warzywa posól, skrop wodą i duś do miękkości pod przykryciem. |
| Krok 3 |
| Oprósz mąką, przypraw pieprzem, imbirem i papryką. |
| Krok 4 |
| Rybę pokrój w słupki, obtocz w mące pszennej wymieszanej z ziemniaczaną i obrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu. |
| Krok 5 |
| Pomidory pokrój, i dodaj wraz z rybą do warzy. Uduś i posyp natką pietruszki. |
| Autor: pasibrzuch |