| |||||||||
| Składniki | ||
| filety z ryby | 500 gramów | |
| Przyprawa do kurczaka Knorr | 4 łyżki | |
| mąka ziemniaczana | 1 łyżka | |
| jajko | 1 sztuka | |
| bułka tarta | 3 łyżki | |
| orzechy włoskie | 30 gramów | |
| mleko | 0.5 szklanek | |
| curry | 1 łyżeczka | |
| cytryna | 0.5 sztuk | |
| cukier | 0.5 łyżeczek | |
| natka pietruszki pół pęczka | ||
| masło | 2 łyżki | |
| sól |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rybę oczyść i wysusz. Posyp przyprawą Knorr. |
| Krok 2 |
| Podgrzewaj cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Filety ułóż na półmisku i polej sosem. |
| Krok 3 |
| Posyp posiekaną natką oraz posiekanymi orzechami. Podawaj np. z ryżem. |
| Krok 4 |
| Następnie obtocz w mące, jajku, bułce tartej i usmaż na złoto z obu stron. |
| Krok 5 |
| Do mleka dodaj mąkę, curry, sok z cytryny, cukier i sól. |
| Krok 6 |
| Dobrze wymieszaj, po czym wlej na rozgrzane masło. |
| Autor: garlic |