Ryba panierowana z sosem curry

0


Łatwe


45 min.


2 os.

Składniki
filety z ryby500 gramów
Przyprawa do kurczaka Knorr4 łyżki
mąka ziemniaczana1 łyżka
jajko1 sztuka
bułka tarta3 łyżki
orzechy włoskie30 gramów
mleko0.5 szklanek
curry1 łyżeczka
cytryna0.5 sztuk
cukier0.5 łyżeczek
natka pietruszki pół pęczka
masło2 łyżki
sól
Przygotowanie
Krok 1
Rybę oczyść i wysusz. Posyp przyprawą Knorr.
Krok 2
Podgrzewaj cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Filety ułóż na półmisku i polej sosem.
Krok 3
Posyp posiekaną natką oraz posiekanymi orzechami. Podawaj np. z ryżem.
Krok 4
Następnie obtocz w mące, jajku, bułce tartej i usmaż na złoto z obu stron.
Krok 5
Do mleka dodaj mąkę, curry, sok z cytryny, cukier i sól.
Krok 6
Dobrze wymieszaj, po czym wlej na rozgrzane masło.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl