|
Składniki | ||
filety z ryby | 500 gramów | |
Przyprawa do kurczaka Knorr | 4 łyżki | |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka | |
jajko | 1 sztuka | |
bułka tarta | 3 łyżki | |
orzechy włoskie | 30 gramów | |
mleko | 0.5 szklanek | |
curry | 1 łyżeczka | |
cytryna | 0.5 sztuk | |
cukier | 0.5 łyżeczek | |
natka pietruszki pół pęczka | ||
masło | 2 łyżki | |
sól |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Rybę oczyść i wysusz. Posyp przyprawą Knorr. |
Krok 2 |
Podgrzewaj cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Filety ułóż na półmisku i polej sosem. |
Krok 3 |
Posyp posiekaną natką oraz posiekanymi orzechami. Podawaj np. z ryżem. |
Krok 4 |
Następnie obtocz w mące, jajku, bułce tartej i usmaż na złoto z obu stron. |
Krok 5 |
Do mleka dodaj mąkę, curry, sok z cytryny, cukier i sól. |
Krok 6 |
Dobrze wymieszaj, po czym wlej na rozgrzane masło. |
Autor: garlic |