Ryba pieczona z pomidorami i parmezanem
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z morszczuka - 500 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 2 łyżki
  • woda - 2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy - 3 łyżki
  • parmezan starty - 20 gramów
  • bazylia - 0.5 pęczków
  • chleb pszenny kromki - 4 sztuki
  • brokuły - 1 sztuka
  • oliwa - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Rybę pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z oliwą, 2 łyżkami wody i przyprawą Knorr.
  3. Gotową pastą natrzyj dokładnie filety i odstaw na 20 minut.
  4. Chleb rozdrobnij i przełóż do miski malaksera. Dodaj bazylię, parmezan i łyżkę oliwy. Całość miksuj, aż wszystkie składniki się połączą.
  5. Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym. Następnie na każdym kawałku połóż grubą warstwę masy chlebowej.
  6. Całość piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut. Podawaj z gotowanymi brokułami.