Ryba pieczona z pomidorami i parmezanem

9


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
filet z morszczuka500 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr2 łyżki
woda2 łyżki
koncentrat pomidorowy3 łyżki
parmezan starty20 gramów
bazylia0.5 pęczków
chleb pszenny kromki4 sztuki
brokuły1 sztuka
oliwa2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Rybę pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 2
Koncentrat pomidorowy wymieszaj z oliwą, 2 łyżkami wody i przyprawą Knorr.
Krok 3
Gotową pastą natrzyj dokładnie filety i odstaw na 20 minut.
Krok 4
Chleb rozdrobnij i przełóż do miski malaksera. Dodaj bazylię, parmezan i łyżkę oliwy. Całość miksuj, aż wszystkie składniki się połączą.
Krok 5
Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym. Następnie na każdym kawałku połóż grubą warstwę masy chlebowej.
Krok 6
Całość piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut. Podawaj z gotowanymi brokułami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl