|
Składniki | ||
czarny pieprz | 1 szczypta | |
pieczarki | 4 sztuki | |
pomidory | 2 sztuki | |
sól | 1 szczypta | |
natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
sok z cytryny | 4 łyżki | |
białe wytrawne wino | 100 mililitrów | |
gęsta kwaśna śmietana | 0.5 opakowań | |
dymka posiekana | 8 sztuk | |
kerguleny | 4 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj duże naczynie żaroodporne, wyłóż je posiekaną drobno dymką, lekko posól. |
Krok 2 |
Na cebuli ułóż ryby, posyp je solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny. |
Krok 3 |
Pieczarki posiekaj, pomidory pokrój w kostkę i ułóż na rybie. Posyp natką pietruszki. |
Krok 4 |
Ostrożnie polej potrawę winem i przykryj folią aluminiową. |
Krok 5 |
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 20 - 30 minut. |
Krok 6 |
Do powstałego sosu dodaj śmietanę. Polej nim rybę i trzymaj jeszcze chwilę w cieple. |
Autor: pasibrzuch |