Ryba pieczona z warzywami

2


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
czarny pieprz1 szczypta
pieczarki4 sztuki
pomidory2 sztuki
sól1 szczypta
natka pietruszki0.5 pęczków
sok z cytryny4 łyżki
białe wytrawne wino100 mililitrów
gęsta kwaśna śmietana0.5 opakowań
dymka posiekana8 sztuk
kerguleny 4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj duże naczynie żaroodporne, wyłóż je posiekaną drobno dymką, lekko posól.
Krok 2
Na cebuli ułóż ryby, posyp je solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Pieczarki posiekaj, pomidory pokrój w kostkę i ułóż na rybie. Posyp natką pietruszki.
Krok 4
Ostrożnie polej potrawę winem i przykryj folią aluminiową.
Krok 5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 20 - 30 minut.
Krok 6
Do powstałego sosu dodaj śmietanę. Polej nim rybę i trzymaj jeszcze chwilę w cieple.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl