Ryba po grecku

7


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
filet z mintaja 5 sztuk
musztarda2 łyżki
koncentrat pomidorowy słoiczek mały1 sztuka
marchewka3 sztuki
cebula2 sztuki
liść laurowy3 sztuki
pieprz1 łyżka
Przyprawa do kurczaka Knorr1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr2 sztuki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Rybę płuczemy dokładnie, a następnie doprawiamy marynatą i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.
Krok 2
Marchewkę ucieramy na tarce, a cebulę kroimy w pół plasterki. Warzywa obsmażamy z dodatkiem oleju kilka minut. Dodajemy do nich musztardę, koncentrat pomidorowy, liście laurowe i pieprz. Całość przesmażamy jeszcze kilka minut delikatnie mieszając. Na koniec doprawiamy do smaku Delikatem.
Krok 3
Rybę kroimy w kawałki, obtaczamy w mące i smażymy. Następnie układamy w półmisku i przykrywamy warzywami. Odstawiamy na kilka godzin by smaki się przegryzły. Podajemy na zimno lub ciepło - kwestia gustu. Smacznego!
Autor: KubaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl