Ryba po grecku
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • filet z mintaja - 5 sztuk
  • musztarda - 2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy słoiczek mały - 1 sztuka
  • marchewka - 3 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • pieprz - 1 łyżka
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 2 sztuki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Rybę płuczemy dokładnie, a następnie doprawiamy marynatą i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.
  2. Marchewkę ucieramy na tarce, a cebulę kroimy w pół plasterki. Warzywa obsmażamy z dodatkiem oleju kilka minut. Dodajemy do nich musztardę, koncentrat pomidorowy, liście laurowe i pieprz. Całość przesmażamy jeszcze kilka minut delikatnie mieszając. Na koniec doprawiamy do smaku Delikatem.
  3. Rybę kroimy w kawałki, obtaczamy w mące i smażymy. Następnie układamy w półmisku i przykrywamy warzywami. Odstawiamy na kilka godzin by smaki się przegryzły. Podajemy na zimno lub ciepło - kwestia gustu. Smacznego!