|
Składniki | ||
filet z mintaja | 2 sztuki | |
mała marchewka | 1 sztuka | |
mała pietruszka | 1 sztuka | |
seler korzeniowy | 1 plaster | |
por pokrojony w kostkę | 2 łyżki | |
ziele angielskie | 1 ziarno | |
liść laurowy | 1 listek | |
koncentrat pomidorowy | 2 łyżeczki | |
olej rzepakowy | 1 łyżeczka | |
kromka chleba wiejskiego | 2 sztuki | |
Flora ProActiv Zdrowe serce z witaminą B1 | 2 łyżeczki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Marchewkę, pietruszkę i selera umyj, obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej. Pora pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy dodaj warzywa, ziele angielskie, listek laurowy i podduś. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszaj. |
Krok 2 |
Filety z mintaja umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Rybę dodaj do warzyw. Patelnię przykryj pokrywką i pozostaw na małym ogniu przez 5 minut, aby ryba się przepiekła. |
Krok 3 |
Rybę po grecku podawaj z pieczywem posmarowanym Flora ProActiv zdrowe serce z witaminą B1. |
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |