Ryba po grecku z chlebem wiejskim
  • 30 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z mintaja - 2 sztuki
  • mała marchewka - 1 sztuka
  • mała pietruszka - 1 sztuka
  • seler korzeniowy - 1 plaster
  • por pokrojony w kostkę - 2 łyżki
  • ziele angielskie - 1 ziarno
  • liść laurowy - 1 listek
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżeczki
  • olej rzepakowy - 1 łyżeczka
  • kromka chleba wiejskiego - 2 sztuki
  • Flora ProActiv Zdrowe serce z witaminą B1 - 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Marchewkę, pietruszkę i selera umyj, obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej. Pora pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy dodaj warzywa, ziele angielskie, listek laurowy i podduś. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszaj.
  2. Filety z mintaja umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Rybę dodaj do warzyw. Patelnię przykryj pokrywką i pozostaw na małym ogniu przez 5 minut, aby ryba się przepiekła.
  3. Rybę po grecku podawaj z pieczywem posmarowanym Flora ProActiv zdrowe serce z witaminą B1.