Ryba po grecku z chlebem wiejskim

1


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
filet z mintaja 2 sztuki
mała marchewka1 sztuka
mała pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy1 plaster
por pokrojony w kostkę2 łyżki
ziele angielskie1 ziarno
liść laurowy1 listek
koncentrat pomidorowy2 łyżeczki
olej rzepakowy 1 łyżeczka
kromka chleba wiejskiego2 sztuki
Flora ProActiv Zdrowe serce z witaminą B12 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Marchewkę, pietruszkę i selera umyj, obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej. Pora pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy dodaj warzywa, ziele angielskie, listek laurowy i podduś. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Filety z mintaja umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Rybę dodaj do warzyw. Patelnię przykryj pokrywką i pozostaw na małym ogniu przez 5 minut, aby ryba się przepiekła.
Krok 3
Rybę po grecku podawaj z pieczywem posmarowanym Flora ProActiv zdrowe serce z witaminą B1.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl