ryba po japońsku
  • 60 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • ryba filety - 1 kilogram
  • cebula - 6 sztuk
  • korniszony słoik mały - 250 sztuk
  • papryka - 3 sztuki
  • olej - 150 mililitrów
  • ocet - 6 łyżek
  • koncentrat pomidorowy mały - 1 sztuka
  • woda - 500 mililitrów
  • keczup - 4 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • ziele angielskie - 1 szczypta
  • liść laurowy - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. plastry ryby obsmażyć w jajku,mące i bułce tartej
  2. wode,olej,ocet,keczap,koncentrat pomidorowy,cukier,sól,pieprz,ziele,liśc laurowy wszystko razem zagotować.
  3. rybe układac warstwami w głębokim naczyniu ryba-korniszony-cebula,papryka
  4. Na samym końcu zalać wszystko gorącą zalewą.