Ryba po marynarsku

105


Łatwe


30 min.


3 os.

Składniki
świeże lub mrożone filety z dorsza600 gramów
gałka muszkatołowa1 szczypta
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr1 opakowanie
białe cebule3 sztuki
śmietana 12%200 gramów
chrzan1 łyżka
olej1 łyżka
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój cebule w plastry. Podsmaż krótko na oleju i przypraw pieprzem. Następnie przełóż do naczynia do zapiekania.
Krok 2
Ułóż filety rybne na cebuli, lekko oprósz je pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Krok 3
Przygotuj kremowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr ze śmietaną. Możesz dodać także łyżkę tartego chrzanu.
Krok 4
Polej całość gotowym sosem, następnie wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Na koniec dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl