Ryba w koszulce

Składniki:

  • pieprz
  • śmietana - 1 szklanka
  • bułka tarta
  • mąka pszenna - 3 łyżki
  • sól
  • zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • oliwa - 4 łyżki
  • sok z cytryny - 3 łyżeczki
  • ostra musztarda - 1 łyżeczka
  • filety rybne - 500 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Rozmroź filety osusz, skrop sokiem z cytryny i natrzyj solą i pieprzem. Zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki przynajmniej na pół godziny.
  2. Czosnek zmiażdżyć. Śmietanę lekko ubij z musztardą, wymieszaj z czosnkiem i ziołami.
  3. Filety obtocz w mące i obrumień z obu stron, przełóż do natłuszczonej formy do zapiekania, zalej sosem śmietanowym i posyp tartą bułką.
  4. Wstaw do nagrzanego piekarnika 200 stopni i piecz 30 minut. Na zapiekance powinna się wytworzyć złocista skórka.