Ryba w koszulce

0


Średnie


60 min.


6 os.

Składniki
pieprz
śmietana1 szklanka
bułka tarta
mąka pszenna3 łyżki
sól
zioła prowansalskie1 łyżeczka
ząbki czosnku3 sztuki
oliwa4 łyżki
sok z cytryny3 łyżeczki
ostra musztarda1 łyżeczka
filety rybne500 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Rozmroź filety osusz, skrop sokiem z cytryny i natrzyj solą i pieprzem. Zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki przynajmniej na pół godziny.
Krok 2
Czosnek zmiażdżyć. Śmietanę lekko ubij z musztardą, wymieszaj z czosnkiem i ziołami.
Krok 3
Filety obtocz w mące i obrumień z obu stron, przełóż do natłuszczonej formy do zapiekania, zalej sosem śmietanowym i posyp tartą bułką.
Krok 4
Wstaw do nagrzanego piekarnika 200 stopni i piecz 30 minut. Na zapiekance powinna się wytworzyć złocista skórka.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl