PRZEPISY.PL

Ryba w occie

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
25
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ryby1 kg
  • cebula1 szt
  • mąka1 szklanka
  • ocet0.7 szklanki
  • woda3 szklanki
  • cukier2 łyżki
  • ziele angielskie4 ziarna
  • liść laurowy3 szt
  • sól i pieprz do smaku
  • olej0.5 szklanki
  • Krok 1

    Rybę oczyść z łusek i wypatrosz. Dokładnie umyj i podziel na dzwonki. Posól, popieprz i posyp majerankiem, odstaw na 2 godziny.
  • Krok 2

    Rozgrzej olej na patelni. Przygotowane kawałki ryby obtaczaj w mące i smaż z dodatkiem pokrojonej cebuli.
  • Krok 3

    Wlej do garnka wodę i ocet, dodaj ziele angielskie, cukier i liść laurowy, zagotuj. Usmażoną rybę włóż do naczynia i zalej przygotowaną zalewą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

260
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
143
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
325
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
220
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe