Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryba w occie

Ryba w occie

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Ryba w occie - składniki:

  • ryby - 1 kilogram
  • cebula - 1 sztuka
  • mąka - 1 szklanka
  • ocet - 0.7 szklanki
  • woda - 3 szklanki
  • cukier - 2 łyżki
  • ziele angielskie - 4 ziarna
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • sól i pieprz do smaku
  • majeranek
  • olej - 0.5 szklanki

Ryba w occie - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek i wypatrosz. Dokładnie umyj i podziel na dzwonki. Posól, popieprz i posyp majerankiem, odstaw na 2 godziny.
  2. Rozgrzej olej na patelni. Przygotowane kawałki ryby obtaczaj w mące i smaż z dodatkiem pokrojonej cebuli.
  3. Wlej do garnka wodę i ocet, dodaj ziele angielskie, cukier i liść laurowy, zagotuj. Usmażoną rybę włóż do naczynia i zalej przygotowaną zalewą.
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA W OCCIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rybę oczyść z łusek i wypatrosz. Dokładnie umyj i podziel na dzwonki. Posól, popieprz i posyp majerankiem, odstaw na 2 godziny.

2

Rozgrzej olej na patelni. Przygotowane kawałki ryby obtaczaj w mące i smaż z dodatkiem pokrojonej cebuli.

3

Wlej do garnka wodę i ocet, dodaj ziele angielskie, cukier i liść laurowy, zagotuj. Usmażoną rybę włóż do naczynia i zalej przygotowaną zalewą.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: