Ryba w sosie paprykowym
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • panga lub grenadier - 600 gramów
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 1 sztuka
  • makaron szpinakowy
  • papryki - 2 sztuki
  • białe wino - 50 mililitrów
  • śmietanka - 200 mililitrów
  • cytryna - 1 sztuka
  • pieprz
  • sól
  • masło - 4 łyżki
  • oliwa - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Oczyść paprykę i pokrój na mniejsze części. Przesmaż ją na 2 łyżkach masła i łyżce oliwy z oliwek. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  2. Następnie zalej małym kieliszkiem białego wytrawnego wina i śmietanką. Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr. Ugotowany sos dokładnie zmiksuj.
  3. Ugotuj makaron szpinakowy według instrukcji podanej na opakowaniu.
  4. Pokrój rybę na porcje, dopraw pieprzem i odrobiną soli.
  5. Usmaż rybę na 2 łyżkach masła. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Pod koniec smażenia skrop ją cytryną. Podawaj z makaronem i sosem paprykowym, udekorowaną pokrojoną papryką oraz ćwiartkami cytryny.