Ryba w sosie paprykowym

14


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
panga lub grenadier600 gramów
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr1 sztuka
makaron szpinakowy
papryki2 sztuki
białe wino50 mililitrów
śmietanka200 mililitrów
cytryna1 sztuka
pieprz
sól
masło4 łyżki
oliwa1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Oczyść paprykę i pokrój na mniejsze części. Przesmaż ją na 2 łyżkach masła i łyżce oliwy z oliwek. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Krok 2
Następnie zalej małym kieliszkiem białego wytrawnego wina i śmietanką. Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr. Ugotowany sos dokładnie zmiksuj.
Krok 3
Ugotuj makaron szpinakowy według instrukcji podanej na opakowaniu.
Krok 4
Pokrój rybę na porcje, dopraw pieprzem i odrobiną soli.
Krok 5
Usmaż rybę na 2 łyżkach masła. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Pod koniec smażenia skrop ją cytryną. Podawaj z makaronem i sosem paprykowym, udekorowaną pokrojoną papryką oraz ćwiartkami cytryny.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl