Ryba w warzywnej potrawce

4


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
filety białej ryby ( np okoń nilowy , halibut ) - porcje4 sztuki
marchew2 sztuki
kukurydza konserwowa puszka0.5 sztuk
groszek konserwowy puszka0.5 sztuk
masło2 łyżki
cukier1 szczypta
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
Przyprawa do kurczaka Knorr1 łyżka
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr2 łyżki
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Obrać i pokroić w kostkę marchewkę. Zalać szklanka wody. Dodać kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr i szczyptę cukru - gotować 20 minut.
Krok 2
Filety rybne umyć, dobrze osuszyć i natrzeć przyprawą do ryb. Zostawić na 30 minut.
Krok 3
Odcedzić groszek i kukurydzę i dodać do marchewki. Wkruszyć mini kostkę Pietruszka. Dołożyć masło.
Krok 4
Na warzywach ułożyć rybę - przykryć i gotować na małym gazie 15 minut.
Krok 5
Ostrożnie zdjąć rybę. Sos zagęścić zasmażką. Podawać z ziemniakami lub kluseczkami.
Autor: Grażyna MolakPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl