Ryba w warzywnej potrawce
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filety białej ryby ( np okoń nilowy , halibut ) - porcje - 4 sztuki
  • marchew - 2 sztuki
  • kukurydza konserwowa puszka - 0.5 sztuk
  • groszek konserwowy puszka - 0.5 sztuk
  • masło - 2 łyżki
  • cukier - 1 szczypta
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 łyżka
  • Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr - 2 łyżki
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Obrać i pokroić w kostkę marchewkę. Zalać szklanka wody. Dodać kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr i szczyptę cukru - gotować 20 minut.
  2. Filety rybne umyć, dobrze osuszyć i natrzeć przyprawą do ryb. Zostawić na 30 minut.
  3. Odcedzić groszek i kukurydzę i dodać do marchewki. Wkruszyć mini kostkę Pietruszka. Dołożyć masło.
  4. Na warzywach ułożyć rybę - przykryć i gotować na małym gazie 15 minut.
  5. Ostrożnie zdjąć rybę. Sos zagęścić zasmażką. Podawać z ziemniakami lub kluseczkami.