|
Składniki | ||
biała ryba płaty | 6 sztuk | |
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr | 1 sztuka | |
pomidor | 4 sztuki | |
cebula | 2 sztuki | |
czosnek ząbek | 4 sztuki | |
curry | 4 łyżeczki | |
olej | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Rybę pokrój na paski. |
Krok 2 |
W tym czasie cebulę oraz czosnek pokrój na plasterki, a pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. |
Krok 3 |
Chwilę duś, a następnie dodaj kawałki ugotowanej ryby. Duś jeszcze 5 minut. Podawaj z ryżem. |
Krok 4 |
Zagotuj 500ml wody, wrzuć kostkę bulionową. |
Krok 5 |
Następnie dodaj rybę. Gotuj, aż będzie miękka. |
Krok 6 |
Na rozgrzany olej wrzuć pomidory, cebulę i czosnek i dodaj wszystkie przyprawy. |
Autor: garlic |