Ryba z curry po indyjsku

Składniki:

  • biała ryba płaty - 6 sztuk
  • Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr - 1 sztuka
  • pomidor - 4 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • czosnek ząbek - 4 sztuki
  • curry - 4 łyżeczki
  • olej - 2 łyżki

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Rybę pokrój na paski.
  2. W tym czasie cebulę oraz czosnek pokrój na plasterki, a pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.
  3. Chwilę duś, a następnie dodaj kawałki ugotowanej ryby. Duś jeszcze 5 minut. Podawaj z ryżem.
  4. Zagotuj 500ml wody, wrzuć kostkę bulionową.
  5. Następnie dodaj rybę. Gotuj, aż będzie miękka.
  6. Na rozgrzany olej wrzuć pomidory, cebulę i czosnek i dodaj wszystkie przyprawy.