Ryba z curry po indyjsku

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
biała ryba płaty6 sztuk
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr1 sztuka
pomidor4 sztuki
cebula2 sztuki
czosnek ząbek4 sztuki
curry4 łyżeczki
olej2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Rybę pokrój na paski.
Krok 2
W tym czasie cebulę oraz czosnek pokrój na plasterki, a pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Chwilę duś, a następnie dodaj kawałki ugotowanej ryby. Duś jeszcze 5 minut. Podawaj z ryżem.
Krok 4
Zagotuj 500ml wody, wrzuć kostkę bulionową.
Krok 5
Następnie dodaj rybę. Gotuj, aż będzie miękka.
Krok 6
Na rozgrzany olej wrzuć pomidory, cebulę i czosnek i dodaj wszystkie przyprawy.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl