| |||||||||
| Składniki | ||
| biała ryba płaty | 6 sztuk | |
| Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr | 1 sztuka | |
| pomidor | 4 sztuki | |
| cebula | 2 sztuki | |
| czosnek ząbek | 4 sztuki | |
| curry | 4 łyżeczki | |
| olej | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rybę pokrój na paski. |
| Krok 2 |
| W tym czasie cebulę oraz czosnek pokrój na plasterki, a pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. |
| Krok 3 |
| Chwilę duś, a następnie dodaj kawałki ugotowanej ryby. Duś jeszcze 5 minut. Podawaj z ryżem. |
| Krok 4 |
| Zagotuj 500ml wody, wrzuć kostkę bulionową. |
| Krok 5 |
| Następnie dodaj rybę. Gotuj, aż będzie miękka. |
| Krok 6 |
| Na rozgrzany olej wrzuć pomidory, cebulę i czosnek i dodaj wszystkie przyprawy. |
| Autor: garlic |