Ryba z kasztanami

Składniki:

  • filet z białej ryby - 4 sztuki
  • kasztany wodne 1 puszka 200gr
  • pieczarki - 20 sztuk
  • sałata liście - 6 sztuk
  • sos sojowy - 4 łyżki
  • wódka - 50 mililitrów
  • cebula - 1 sztuka
  • cytryna - 1 sztuka
  • pomarańcza - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Filety natnij, aby lepiej wchłaniały marynatę. Sos sojowy wymieszaj z wódką i marynatą Knorr. Zalej nim rybę i marynuj przez 2 godziny.
  2. Rybę wyjmij z marynaty i ułóż na folii aluminiowej. Na filety połóż kasztany oraz pieczarki.
  3. Folię zawiń i całość włóż do żaroodpornego naczynia, które nakryj przykrywką. Piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
  4. Do marynaty pozostałej z ryby wrzuć cebulę, sok z cytryny i pomarańczy i wszystko wymieszaj. Rybę wyłóż na półmisek udekorowany sałatą i polej sosem. Podawaj z ryżem.
  5. Pieczarki oczyść i umyj, przekrój na pół cebulę posiekaj, kasztany odsącz i również przekrój na pół a z cytryny i pomarańczy wyciśnij sok.