Ryba z kasztanami

0


Średnie


90 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
pieczarki20 sztuk
cytryna1 sztuka
sos sojowy4 łyżki
pomarańcza1 sztuka
filet z białej ryby4 sztuki
wódka50 mililitrów
sałata liście6 sztuk
kasztany wodne 1 puszka 200gr
Przygotowanie
Krok 1
Filety natnij, aby lepiej wchłaniały marynatę. Sos sojowy wymieszaj z wódką i marynatą Knorr. Zalej nim rybę i marynuj przez 2 godziny.
Krok 2
Rybę wyjmij z marynaty i ułóż na folii aluminiowej. Na filety połóż kasztany oraz pieczarki.
Krok 3
Folię zawiń i całość włóż do żaroodpornego naczynia, które nakryj przykrywką. Piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Krok 4
Do marynaty pozostałej z ryby wrzuć cebulę, sok z cytryny i pomarańczy i wszystko wymieszaj. Rybę wyłóż na półmisek udekorowany sałatą i polej sosem. Podawaj z ryżem.
Krok 5
Pieczarki oczyść i umyj, przekrój na pół cebulę posiekaj, kasztany odsącz i również przekrój na pół a z cytryny i pomarańczy wyciśnij sok.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl