Ryba z masłem cytrynowym

6


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
ryba2 sztuki
Przyprawa do mięs Knorr4 łyżki
ząbki czosnku3 sztuki
natka pietruszki0.5 pęczków
koperek0.5 pęczków
pieprz cayenne1 szczypta
oliwa z oliwek4 łyżki
masło0.5 sztuk
cytryna2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Spraw rybę (na przykład pstrąga) i pozostaw ją w całości.
Krok 2
Z cytryn zetrzyj dokładnie skórkę. Czosnek, natkę i koperek drobno posiekaj.
Krok 3
Miękkie masło połącz ze skórkami cytrynowymi, ziołami, czosnkiem, pieprzem cayenne i przyprawą Knorr.
Krok 4
Rybę skrop oliwą i posyp delikatnie przyprawą Knorr. Następnie w środku umieść sporą ilość masła ziołowego.
Krok 5
Taką rybę zwiń w folię aluminiową albo włóż w specjalne siatki do grillowania ryb i smaż na grillu przez około 10-12 minut z każdej strony. Przed podaniem polej ryby sokiem z pozostałych cytryn.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl