Ryba z sosem pieczarkowym

33


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
filet z białej ryby4 sztuki
pieczarki8 sztuk
Menu ze Smakiem Sos koperkowy Knorr1 opakowanie
cebula1 sztuka
śmietana 36%350 mililitrów
woda100 mililitrów
oliwa z oliwek3 łyżki
papryka czerwona1 sztuka
margaryna1 łyżka
pieprz czarny mielony1 szczypta
cytryna0.5 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Filety z ryby skrop oliwą, sokiem z cytryny i posyp przyprawami. Odstaw na kilka minut do lodówki.
Krok 2
W tym czasie pieczarki pokrój w plastry, a cebulę w kostkę. Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę i dodaj pieczarki.
Krok 3
Sos koperkowy Knorr rozmieszaj w rondelku ze śmietaną i zagotuj. Dodaj pieczarki.
Krok 4
Naczynie żaroodporne natłuść margaryną, wlej kilka łyżek sosu, a następnie ułóż filety ryby.
Krok 5
Resztę sosu wlej do naczynia, przykrywając rybę. Wierzch posyp pokrojoną w paski papryką. Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 45 minut. Gotowe danie podawaj z ziemniaczanym purée.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl