Ryba z sosem pieczarkowym
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z białej ryby - 4 sztuki
  • pieczarki - 8 sztuk
  • Menu ze Smakiem Sos koperkowy Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • śmietana 36% - 350 mililitrów
  • woda - 100 mililitrów
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • margaryna - 1 łyżka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • cytryna - 0.5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Filety z ryby skrop oliwą, sokiem z cytryny i posyp przyprawami. Odstaw na kilka minut do lodówki.
  2. W tym czasie pieczarki pokrój w plastry, a cebulę w kostkę. Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę i dodaj pieczarki.
  3. Sos koperkowy Knorr rozmieszaj w rondelku ze śmietaną i zagotuj. Dodaj pieczarki.
  4. Naczynie żaroodporne natłuść margaryną, wlej kilka łyżek sosu, a następnie ułóż filety ryby.
  5. Resztę sosu wlej do naczynia, przykrywając rybę. Wierzch posyp pokrojoną w paski papryką. Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 45 minut. Gotowe danie podawaj z ziemniaczanym purée.