Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro
  • 150 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • oliwa - 3 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • chili czerwone - 0.25 sztuk
  • oliwki czarne - 70 gramów
  • kukurydza - 80 gramów
  • pomidorki koktajlowe - 8 sztuk
  • Kaszotto meksykańskie Knorr - 1 opakowanie
  • filet z dorsza - 500 gramów
  • Przyprawa do ryb Knorr - 0.5 łyżek
  • Kmin rzymski z Indii mielony Knorr - 1 szczypta
  • świeża kolendra - 1 pęczek

Sposób przygotowania:

  1. W garnku przesmaż na oliwie cebulęi chili. Dodaj saszetkę Kaszotto Meksykańskie, oliwki czarne pokrojone na trzy, kukurydzę, połówki pomidorów i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.
  2. Rybę pokrój na porcję i zamarynuj Przyprawą do Ryb Knorr, oliwą, Kminem i częścią świeżej kolendry.
  3. Odstaw na 2-3 h do lodówki. Następnie zapiekaj ją w piecu w temperaturze 170 stopni około 10 minut. Podawaj ją na kaszotto z kolendrą.