|
Składniki | ||
oliwa | 3 łyżki | |
cebula | 1 sztuka | |
chili czerwone | 0.25 sztuk | |
oliwki czarne | 70 gramów | |
kukurydza | 80 gramów | |
pomidorki koktajlowe | 8 sztuk | |
Kaszotto meksykańskie Knorr | 1 opakowanie | |
filet z dorsza | 500 gramów | |
Przyprawa do ryb Knorr | 0.5 łyżek | |
kmin rzymski | 1 szczypta | |
świeża kolendra | 1 pęczek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W garnku przesmaż na oliwie cebulęi chili. Dodaj saszetkę Kaszotto Meksykańskie, oliwki czarne pokrojone na trzy, kukurydzę, połówki pomidorów i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut. |
Krok 2 |
Rybę pokrój na porcję i zamarynuj Przyprawą do Ryb Knorr, oliwą, Kminem i częścią świeżej kolendry. |
Krok 3 |
Odstaw na 2-3 h do lodówki. Następnie zapiekaj ją w piecu w temperaturze 170 stopni około 10 minut. Podawaj ją na kaszotto z kolendrą. |
Autor: przepisy.pl |