Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro

7


Łatwe


150 min.


4 os.

Składniki
oliwa3 łyżki
cebula1 sztuka
chili czerwone 0.25 sztuk
oliwki czarne70 gramów
kukurydza80 gramów
pomidorki koktajlowe8 sztuk
Kaszotto meksykańskie Knorr1 opakowanie
filet z dorsza500 gramów
Przyprawa do ryb Knorr0.5 łyżek
kmin rzymski1 szczypta
świeża kolendra1 pęczek
Przygotowanie
Krok 1
W garnku przesmaż na oliwie cebulęi chili. Dodaj saszetkę Kaszotto Meksykańskie, oliwki czarne pokrojone na trzy, kukurydzę, połówki pomidorów i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.
Krok 2
Rybę pokrój na porcję i zamarynuj Przyprawą do Ryb Knorr, oliwą, Kminem i częścią świeżej kolendry.
Krok 3
Odstaw na 2-3 h do lodówki. Następnie zapiekaj ją w piecu w temperaturze 170 stopni około 10 minut. Podawaj ją na kaszotto z kolendrą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl