| |||||||||
| Składniki | ||
| oliwa | 3 łyżki | |
| cebula | 1 sztuka | |
| chili czerwone | 0.25 sztuk | |
| oliwki czarne | 70 gramów | |
| kukurydza | 80 gramów | |
| pomidorki koktajlowe | 8 sztuk | |
| Kaszotto meksykańskie Knorr | 1 opakowanie | |
| filet z dorsza | 500 gramów | |
| Przyprawa do ryb Knorr | 0.5 łyżek | |
| kmin rzymski | 1 szczypta | |
| świeża kolendra | 1 pęczek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W garnku przesmaż na oliwie cebulęi chili. Dodaj saszetkę Kaszotto Meksykańskie, oliwki czarne pokrojone na trzy, kukurydzę, połówki pomidorów i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut. |
| Krok 2 |
| Rybę pokrój na porcję i zamarynuj Przyprawą do Ryb Knorr, oliwą, Kminem i częścią świeżej kolendry. |
| Krok 3 |
| Odstaw na 2-3 h do lodówki. Następnie zapiekaj ją w piecu w temperaturze 170 stopni około 10 minut. Podawaj ją na kaszotto z kolendrą. |
| Autor: przepisy.pl |