Ryba ze słodkimi ziemniakami

3


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
filet z dorsza4 sztuki
słodkie ziemniaki bataty4 sztuki
dynia100 gramów
curry3 łyżki
mleko kokosowe100 mililitrów
olej4 łyżki
ząbek czosnku2 sztuki
czerwona cebula1 sztuka
marchew1 sztuka
czerwona papryka1 sztuka
cytryna1 sztuka
koperek gałązki do dekoracji1 sztuka
natka pietruszki do dekoracji1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Ziemniaki pokrój w większą kostkę, podobnie marchewkę. Dynię, paprykę i czosnek pokrój w kawałki.
Krok 2
Skrop wszystko olejem i piecz przez 30 minut.
Krok 3
Po tym czasie przełóż wszystkie upieczone warzywa do garnka. Odłóż kilka ładnych kawałków dyni i ziemniaków do dekoracji.
Krok 4
Do garnka z warzywami wlej mleko kokosowe dodaj przyprawę Knorr i zmiksuj na puree.
Krok 5
Porcje dorsza posyp szczyptą przyprawy Knorr i usmaż. Rybę podawaj na puree z kawałkami pieczonej dyni i ziemniaków. Danie skrop sokiem z cytryny i udekoruj ziołami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl