Ryba ze szpinakiem

45


Łatwe


50 min.


6 os.

Składniki
filety z dorady4 sztuki
oscypek gomółki2 sztuki
Przyprawa do grilla Knorr4 łyżki
Bulion na włoszczyźnie Knorr1 sztuka
suszone pomidory4 sztuki
szalotka1 sztuka
ostra papryka chilli strąk1 sztuka
mrożony szpinak300 gramów
oliwa z oliwek3 łyżki
serek ricotta200 gramów
ząbek czosnku1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Na patelni na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone w drobną kosteczkę cebulę, czosnek i chilli. Gdy cebula się zeszkli dodaj rozmrożony odciśnięty z soku szpinak.
Krok 2
Całość smaż chwilę, dodaj pokrojone suszone pomidory i dopraw kostką rosołową Knorr. Odstaw na chwilę na bok, aby szpinak nieco przestygł. Po wystygnięciu dodaj serek ricotta i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Filety oprósz delikatnie przyprawą Knorr.
Krok 4
Następnie ułóż na pergaminie skórą do dołu. Na każdy z filetów nałóż sporą ilość szpinaku i posyp go po wierzchu tartym oscypkiem.
Krok 5
Pergamin z rybami ułóż na kawałku drzewa owocowego, wcześniej moczonego w wodzie (potrzebny jest płaski plaster ucięty piłą). Kawałek drzewa wraz z rybami umieść na grillu na mocno rozgrzanym ruszcie. Rybę grilluj pod przykryciem około 20 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl