Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach

Składniki:

  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • cytryna - 4 sztuki
  • masło - 1 łyżeczka
  • tuńczyk - 1 opakowanie
  • musztarda - 1 łyżka
  • ulubione zioła - 2 łyżki
  • białko - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Cytryny sparz wrzątkiem i osusz. Zatnij wierzchy i delikatnie łyżeczką wydrąż miąższ.
  2. Usuń pestki i błonki, posiekaj i wymieszaj razem z osączonym z zalewy tuńczykiem, masłem i musztardą. Dopraw do smaku.
  3. Białko ubij na parze i delikatnie połącz z resztą farszu.
  4. Nadziej cytrynowe miseczki rybną masą i odstaw na ok. 1-2 godziny do lodówki.
  5. Przed podaniem udekoruj smaczną rybną przystawkę świeżymi listkami ziół.