Rybna soljanka
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z białej ryby - 60 dekagramów
  • Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr - 2 sztuki
  • kapary
  • czarne oliwki - 3 łyżki
  • duże cebule - 2 sztuki
  • pomidory - 2 sztuki
  • kiszone ogórki - 2 sztuki
  • cytryna w plastrach - 1 sztuka
  • woda- wrzątek - 1 litr
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść kostki Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 1 litrze wrzątku.
  2. Obierz cebule, posiekaj jedną grubo, drugą pokrój w talarki.
  3. Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w kostkę, natomiast ogórki kiszone pokrój w plasterki.
  4. Włóż wszystkie warzywa do bulionu i zagotuj. Następnie gotuj na małym ogniu przez około 20 minut.
  5. Umyj rybę, pokrój ją na grube kawałki. Dodaj do zupy razem z kaparami i oliwkami.
  6. Gotuj jeszcze 5 minut, po czym dopraw solą i pieprzem (jeśli uznasz to za konieczne). Udekoruj talerze z zupą plasterkami cytryny.