Rybna soljanka

18


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
filet z białej ryby60 dekagramów
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr2 sztuki
kapary
czarne oliwki3 łyżki
duże cebule2 sztuki
pomidory2 sztuki
kiszone ogórki2 sztuki
cytryna w plastrach1 sztuka
woda- wrzątek1 litr
sól do smaku1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Rozpuść kostki Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 1 litrze wrzątku.
Krok 2
Obierz cebule, posiekaj jedną grubo, drugą pokrój w talarki.
Krok 3
Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w kostkę, natomiast ogórki kiszone pokrój w plasterki.
Krok 4
Włóż wszystkie warzywa do bulionu i zagotuj. Następnie gotuj na małym ogniu przez około 20 minut.
Krok 5
Umyj rybę, pokrój ją na grube kawałki. Dodaj do zupy razem z kaparami i oliwkami.
Krok 6
Gotuj jeszcze 5 minut, po czym dopraw solą i pieprzem (jeśli uznasz to za konieczne). Udekoruj talerze z zupą plasterkami cytryny.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl