PRZEPISY.PL

Rybna zapiekanka

  • 60
  • 3
  • Łatwe
  • 0
21
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • filet z pangi, mintaja lub dorsza200 g
  • ziemniaki2 szt
  • kukurydza konserwowa puszka0.5 opak
  • mleko0.5 szklanki
  • mąka2 łyżki
  • sól i pieprz
  • masło2 łyżki
    • Krok 1

      Rybę ugotuj na parze lub podduś na patelni pod przykryciem z niewielką ilością wody.
    • Krok 2

      Ziemniaki ugotuj i pokrój w plastry.
    • Krok 3

      Do naczynia żaroodpornego włóż pokrojone ziemniaki, kawałki ryby i kukurydzę. Całość zalej odpowiednim sosem.
    • Krok 4

      Masło rozpuść w rondelku i dodaj mąkę, smaż do czasu kiedy całość się zarumieni i dodaj mleko. Cały czas mieszaj, dopraw solą i pieprzem. Gdy sos lekko zgęstnieje wlej go do naczynia żaroodpornego.
    • Krok 5

      Piecz w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    164
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    3
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    2
    Łatwe
    2
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    2
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe