|
Składniki | ||
steki z białej ryby | 4 sztuki | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1.5 łyżeczek | |
bułki do burgerów | 4 sztuki | |
liście rukoli | 1 pęczek | |
papryka czerwona | 1 sztuka | |
papryka żółta | 1 sztuka | |
Majonez Hellmann's Babuni | 3 łyżki | |
Ketchup Hellmann's Łagodny | 5 łyżek | |
czerwona cebula | 1 sztuka | |
oliwa z oliwek | 5 łyżek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Steki z ryby skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Następnie smaż na patelni, aż będą rumiane. |
Krok 2 |
Bułki przekrój wzdłuż na pół i również połóż na chwilę na patelni, aby zrobiły się ciepłe. |
Krok 3 |
Majonez wymieszaj z ketchupem. Takim sosem posmaruj dolną połówkę bułki. Następnie połóż rukolę i stek z ryby. |
Krok 4 |
Papryki oraz cebulę pokrój w drobną kostkę i posyp ryby po wierzchu. |
Krok 5 |
Nałóż górną połówkę bułki i natychmiast podawaj rybne burgery. |
Autor: przepisy.pl |