Rybne burgery

2


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
steki z białej ryby 4 sztuki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1.5 łyżeczek
bułki do burgerów4 sztuki
liście rukoli 1 pęczek
papryka czerwona1 sztuka
papryka żółta1 sztuka
Majonez Hellmann's Babuni3 łyżki
Ketchup Hellmann's Łagodny5 łyżek
czerwona cebula1 sztuka
oliwa z oliwek5 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Steki z ryby skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Następnie smaż na patelni, aż będą rumiane.
Krok 2
Bułki przekrój wzdłuż na pół i również połóż na chwilę na patelni, aby zrobiły się ciepłe.
Krok 3
Majonez wymieszaj z ketchupem. Takim sosem posmaruj dolną połówkę bułki. Następnie połóż rucolę i stek z ryby.
Krok 4
Papryki oraz cebulę pokrój w drobną kostkę i posyp ryby po wierzchu.
Krok 5
Nałóż górną połówkę bułki i natychmiast podawaj rybne burgery.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl