| |||||||||
| Składniki | ||
| steki z białej ryby | 4 sztuki | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1.5 łyżeczek | |
| bułki do burgerów | 4 sztuki | |
| liście rukoli | 1 pęczek | |
| papryka czerwona | 1 sztuka | |
| papryka żółta | 1 sztuka | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 3 łyżki | |
| Ketchup Hellmann's Łagodny | 5 łyżek | |
| czerwona cebula | 1 sztuka | |
| oliwa z oliwek | 5 łyżek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Steki z ryby skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Następnie smaż na patelni, aż będą rumiane. |
| Krok 2 |
| Bułki przekrój wzdłuż na pół i również połóż na chwilę na patelni, aby zrobiły się ciepłe. |
| Krok 3 |
| Majonez wymieszaj z ketchupem. Takim sosem posmaruj dolną połówkę bułki. Następnie połóż rukolę i stek z ryby. |
| Krok 4 |
| Papryki oraz cebulę pokrój w drobną kostkę i posyp ryby po wierzchu. |
| Krok 5 |
| Nałóż górną połówkę bułki i natychmiast podawaj rybne burgery. |
| Autor: przepisy.pl |