Rybne burgery
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • steki z białej ryby - 4 sztuki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1.5 łyżeczek
  • bułki do burgerów - 4 sztuki
  • liście rukoli - 1 pęczek
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
  • Ketchup Hellmann's Łagodny - 5 łyżek
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 5 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Steki z ryby skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Następnie smaż na patelni, aż będą rumiane.
  2. Bułki przekrój wzdłuż na pół i również połóż na chwilę na patelni, aby zrobiły się ciepłe.
  3. Majonez wymieszaj z ketchupem. Takim sosem posmaruj dolną połówkę bułki. Następnie połóż rucolę i stek z ryby.
  4. Papryki oraz cebulę pokrój w drobną kostkę i posyp ryby po wierzchu.
  5. Nałóż górną połówkę bułki i natychmiast podawaj rybne burgery.